Les empreses catalanes capten més de 1.100 milions d'euros dels Next Generation

Gairebé el 90% de les firmes beneficiades són pimes

El 90% de les firmes beneficiades són pimes | iStock El 90% de les firmes beneficiades són pimes | iStock

Des de l’any 2021 fins a l’actualitat, les empreses catalanes han captat 1.131 milions d’euros dels Next Generation, segons dades publicades per ACCIÓ. Aquesta xifra representa el 21% del total d’ajuts atorgats a les empreses de tot l’Estat. Des de la posada en marxa d’aquests fons europeus, hi han accedit un total de 967 empreses catalanes amb 1.800 projectes, un 23,3% del conjunt de l’Estat. Així, una de cada quatre companyies de l’Estat que han obtingut Fons Next Generation per transformar el teixit econòmic i productiu són catalanes.

“Des del Govern som conscients que els fons europeus són una palanca fonamental per la competitivitat de les empreses catalanes i perquè tinguin la capacitat de fer els salts tecnològics necessaris”, descriu Roger Torrent. Segons el conseller d’Empresa i Treball “és clau que els fons arribin al nucli dur del teixit empresarial de Catalunya. A partir de les dades facilitades per ACCIÓ, de les 967 empreses catalanes que han accedit als fons Next Generation, un 89,7% són pimes. Respecte a la seva ubicació al territori, estan repartides en una trentena de comarques. Destaquen el Barcelonès (55,6% de les empreses catalanes beneficiàries), el Baix Llobregat (14,9%), Vallès Occidental (9,2%), el Bages (4,8%) i Vallès Oriental (4,6%).

Respecte dels projectes empresarials que es duran a terme amb els fons Next Generation a Catalunya destaquen els d’R+D (10,4% del total), i sectorialment dels àmbits dels sistemes industrials (33,6%), la mobilitat sostenible (21,4%), la salut (7,5%), la química, energia i recursos (6,7%) i les indústries basades en l’experiència (4,7%). Barcelona encapçala el rànquing de municipis que més diners han captat dels fons europeus de recuperació. La capital catalana concentra més de 742 milions d'euros. En segona posició, a molta distància, hi ha Cerdanyola del Vallès. Tot i no estar entre les 20 ciutats més poblades de Catalunya, Cerdanyola s'ha col·locat com el segon municipi que més diners ha recollit dels Next Generation, amb gairebé 70 milions.

Més informació
Begur destinarà 6 milions de fons Next Generation a projectes de turisme i sostenibilitat
L'AEPIC aprofita els fons Next Generation per activar la comunitat energètica empresarial
La Generalitat mobilitza el 84% dels fons Next Generation fins a l'octubre
Avui et destaquem
El més llegit