• Economia
  • Els capitals privats procedents de Llatinoamèrica s'interessen per la capital catalana

Els capitals privats procedents de Llatinoamèrica s'interessen per la capital catalana

La consultora Laborde Marcet destaca l'augment de les consultes per actius immobiliaris a Barcelona per part d'inversors llatinoamericans

Vista aèria de l'Arc de Triomf | iStock
Vista aèria de l'Arc de Triomf | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
17 de Juliol de 2023
Act. 17 de Juliol de 2023

Catalunya ha estat històricament la regió que més ha aportat al PIB estatal, juntament amb Madrid, que també ha demostrat un gran potencial a l'hora de crear i retenir empreses. De fet, segons dades presentades divendres passat per part de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la llista de comunitats amb més societats mercantils creades a l'Estat durant el mes de maig va estar liderada per Madrid (2.216) i Catalunya (2.046).

 

Malgrat la pèrdua de l'activitat empresarial que s'ha registrat en els darrers sis anys, en què, segons dades facilitades pel Col·legi de Registradors, unes 4.700 empreses van traslladar la seva seu fora de Catalunya, en els darrers sis mesos el sector immobiliari català està revertint la situació. En aquest sentit, la consultora immobiliària Laborde Marcet ha destacat l'augment de les consultes per a actius immobiliaris a Barcelona per part d'inversors llatinoamericans.

Catalunya va ser la segona comunitat que més societats mercantils va crear al maig, amb 2.046

"Durant el primer semestre de l'any hem detectat un increment important de l'interès de capitals llatinoamericans que busquen invertir a Barcelona", manifesta Gerard Marcet, soci fundador de la consultora, qui afegeix que "el sobreescalfament del mercat a Madrid i les rendibilitats molt baixes que s'estan obtenint a la capital ha provocat la tornada d'aquest perfil d'inversor a la ciutat comtal”. En aquest sentit, Marcet apunta que “Barcelona és una ciutat amb uns al·licients que no existeixen a la capital, per això, el turisme és tan fort”.

 

Regular amb més precisió

Pel soci de la consultora immobiliària, el problema actual de Barcelona és l'àmbit regulador. Marcet considera que el repte és "donar seguretat jurídica i facilitar la promoció, la rehabilitació i la concessió de llicències d'activitats administratives, que és molt restrictiva. Per això, cal regular amb més precisió considerant les particularitats de cada tram comercial”.