Els catalans gastaran una mitjana de 459 euros per Nadal

La roba i el calçat segueixen liderant el rànquing de preferències

Els catalans gastaran una mitjana de 459 euros per Nadal | iStock Els catalans gastaran una mitjana de 459 euros per Nadal | iStock

La darrera enquesta d'hàbits de consum i despesa nadalenca d'Accenture ha assenyalat que els consumidors a Catalunya tenen previst gastar una mitjana de 459 euros en les compres de Nadal. Aquesta xifra suposa un 8% menys que la mitjana espanyola, que segons l'enquesta, se situa en els 497 euros. El 16% dels catalans també ha admès que haurà de gastar més diners del que li agradaria a causa de l'augment de preus. Les botigues físiques també triomfen per davant del comerç digital de cara a les festes.

Pel que fa a productes, el 60% dels catalans asseguren que regalaran roba i calçat, mentre que un percentatge lleugerament superior afirma que també compraran productes d'alimentació. La roba esportiva, joguines, dispositius electrònics i productes de bellesa són algunes de les compres que tampoc faltaran durant les festes.

En la comparació amb Espanya i altres comunitats autònomes, la despesa general d'enguany està previst que caigui un 5% en el conjunt de l'Estat. El País Basc (632 euros) i Madrid (531 euros) són les comunitats on es preveu una major despesa, mentre que Astúries (307 euros) i Navarra (413 euros) són els territoris on els enquestats preveuen gastar-se menys per Nadal.

Alberto Molina, managing director de Retail d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel, ha explicat que "l'informe reflecteix com la inflació ha impactat en el pressupost dels consumidors, i a l'hora de planificar la despesa per a Nadal, preveuen reduir-la respecte al 2021, tenint també compte les previsions d'increment de preus per al 2023 i el soroll d'una possible recessió".

Més informació
La botiga de Nadal més bonica del món és a Barcelona
Cinc llibres de gastronomia per regalar per Nadal
Els majoristes de Mercabarna preveuen un bon Nadal tot i l’increment dels preus
Avui et destaquem
El més llegit