Catalans Lliures es converteix en l'Institut Ostrom

El 'think tank' de la Catalunya liberal organitzarà esdeveniments i realitzarà publicacions i campanyes per difondre idees liberals

El col·lectiu Catalans Lliures passa a dir se Institut Ostrom |iStock El col·lectiu Catalans Lliures passa a dir se Institut Ostrom |iStock

Neix l'Institut Ostrom, un think tank que té com a objectiu difondre idees liberals a Catalunya. L'antic col·lectiu Catalans Lliures es perfila així com un actor per organitzar esdeveniments que incitin a la reflexió, com cursos, seminaris, conferències i debats. A més, vol realitzar publicacions i difondre les idees liberals a través de campanyes i els mitjans de comunicació. 

Segons un comunicat que ha enviat el mateix think tank, vol estar "compromès amb el pluralisme, els drets civils, les societats obertes, les institucions inclusives i l'economia de lliure mercat". La fita que s'han establert és "incidir de manera determinant en l'opinió pública i les institucions catalanes". El renovat col·lectiu Catalans Lliures està situat al carrer Pau Claris de Barcelona i té vocació de convertir-se en un pont entre el món acadèmic, la societat civil i els gestors públics.    

Entre els membres de la direcció de l'entitat es mantindran l'empresari Eric Herrera, el científic biomèdic Martí Jiménez, l'economista Roger Medina i el cap de la Secció d'Estudis Polítics, Jurídics i Social de l'Ateneu Barcelonès, Alexander Golovín. Segons Herrera, "aplega persones de generacions i àmbits professionals molt diversos, que coincideixen en la necessitat de proveir el país d'una capacitat d'anàlisi pròpia, independent i rigorosa".  

Vocació internacional

L'Institut Ostrom, que destaca en el seu comunicat que no rep subvencions públiques, es finança a través del mecenatge privat i les aportacions dels més de 150 socis que el conformen. Amb vocació internacional, actualment es troba en procés de convertir-se en membre de l'Atlas Network, la xarxa de think tanks liberals per excel·lència.   

El col·lectiu Catalans Lliures canvia de nom en homenatge a Elinor Ostrom, la primera dona que va ser guardonada amb un Premi Nobel, especialitzada en Nova Economia Institucional. Per a l'any que ve, l'entitat té previst posar en marxa un programa de formació econòmica per a escoles, publicar el primer llibre divulgatiu sobre el liberalisme en català i reforçar la presència als mitjans de comunicació. 

Més informació
Barcelona, la primera millor ciutat 'tech' del món que no és capital
Les ciutats més atractives pels treballadors
Westlake: "La manera d'apaivagar la incertesa és pagant els salaris a la gent"
Avui et destaquem
El més llegit