Catalunya lidera el mercat de productes ecològics al sud d’Europa

El sector ecològic català ha facturat 1.190 milions d’euros durant el 2022

Elisenda Guillaumes, directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural | ACN Elisenda Guillaumes, directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural | ACN

El sector ecològic ha facturat durant el 2022 1.190 milions d’euros, cosa que situa Catalunya com el primer mercat de productes orgànics de l’Estat i del sud d’Europa. Durant l’any 2022, els operadors ecològics s’han incrementat un 1,62% respecte de l’any anterior, fins a arribar concretament als 5.075 inscrits. En els darrers deu anys, el nombre d’operadors ecològics a Catalunya ha crescut quasi un 150%.

Segons l’informe sobre la producció biològica presentat aquest divendres per la directora general d’Agricultura i Ramaderia del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisenda Guillaumes, a Catalunya hi ha 272.883 hectàrees dedicades a superfície ecològica, un 0,81% més que l’any anterior. El cultiu majoritari al principat és la vinya, que ocupa el 48% de la superfície de tots els conreus biològics.

Durant l’any 2022, els operadors ecològics s’han incrementat un 1,62% respecte de l’any anterior, fins a arribar als 5.075 inscrits

“Durant el 2022 el nombre d’operadors ecològics de Catalunya va créixer un 1,6%, cosa que ha permès superar els 5.000 operadors, el màxim històric”, ha apuntat Guillaumes, qui també ha subratllat que “la superfície agrària ecològica total inscrita en el registre és de més de 272.000 hectàrees. Si hi descomptem la superfície boscosa, obtenim la Superfície Agrària Utilitzada, que ha passat ja de les 242.000 hectàrees que representen aproximadament el 23% del total d’aquesta superfície, apropant-nos cada vegada més a l’objectiu de la unió europea de tenir el 25% de la Superfície agrària utilitzada ecològica l’any 2030”.

Més informació
"Hi ha un art que exigeix responsabilitats pel desastre ecològic"
Barcelona potencia el consum ecològic i de proximitat
És car el menjar ecològic?
Avui et destaquem
El més llegit