Catalunya genera el 24,5% d'ocupació en TIC a Espanya

Les empreses catalanes de tecnologia generen un 24,5% de l'ocupació en aquest sector a l'Estat espanyol

Una de cada quatre feines en TIC es genera a Catalunya | iStock Una de cada quatre feines en TIC es genera a Catalunya | iStock

Catalunya genera el 24,5% d'ocupació en el sector TIC a Espanya i és el segon territori de tot l'Estat líder en creació de feina en aquest terreny per darrere de Madrid, que en genera un 38,8%. Així s'extreu d'un informe d'Infoempleo, que subratlla que Catalunya i Madrid són les comunitats que més feina creen en general.

Més info: Barcelona, cinquena ciutat europea amb més inversió estrangera en tecnologia

A tot l'Estat, en el sector de les TIC és la informàtica la que realitza una major aportació al conjunt d'ofertes de feina amb un 42,3%. El segueixen les telecomunicacions, que aporten el 29,5%. La consultoria informàtica i les telecomunicacions ocupen la tercera posició amb un 15,9% i, finalment, internet amb un 10,2%.

Els candidats més sol·licitats per les empreses TIC són els que tenen estudis universitaris, seguits dels que tenen FP superior. A més, ara es demanden molts més tècnics amb una mitjana a escala estatal del 40,9% davant del 18,5% de càrrecs intermitjos.

Més informació
Indra obre un centre tecnològic a Sant Joan Despí amb més de 1.500 treballadors
El primer polígon industrial amb tecnologia 5G
Anton Gasol: "La tecnologia disminueix el risc de crisi"
Avui et destaquem
El més llegit