Indra obre un centre tecnològic a Sant Joan Despí amb més de 1.500 treballadors

Les noves instal·lacions de la multinacional volen acollir més projectes i professionals d'alta qualificació

Inauguració del nou centre d'Indra a Sant Joan Despí | EP Inauguració del nou centre d'Indra a Sant Joan Despí | EP

 

Indra ha inaugurat aquest dijous un nou centre tecnològic a Sant Joan Despí (Barcelona) que alberga més de 1.500 professionals procedents d'altres centres de la companyia i concentra el coneixement i les activitats d'innovació tecnològica de les àrees de Business Process Outsourcing (BPO) d'Indra a Catalunya, amb un creixent d'ús de la robotització, automatització i intel·ligència artificial. 

El nou centre d'Indra, que també vol liderar "la inversió, la concepció i el desenvolupament de productes i solucions en l'àmbit de les operacions" és una de les instal·lacions més grans i més modernes de la seva categoria arreu d'Espanya, i se situa entre els centres especialitzats més destacats que la companyia opera en tot el món.

L'acte d'inauguració ha comptat amb el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró; l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; el president d'Indra, Fernando Abril-Martorell, i el director d'Indra a Catalunya, Manel Brufau, entre d'altres. 

Una estreta relació público-privada

Abril-Martorell ha afirmat que Indra preveu que aquestes noves instal·lacions acullin un nombre cada vegada més gran de projectes i professionals, potenciïn oportunitats laborals i generin ocupacions d'alta qualificació, tot això potenciant les sinergies entre empresa i centres educatius i institucions.

Abril-Martorell: "Aquest centre és una aposta de futur i la base per continuar l'estreta relació d'Indra amb les empreses i administracions catalanes"

"Aquest centre és una aposta de futur i la base per continuar l'estreta relació d'Indra amb les empreses i administracions catalanes", ha asseverat, i ha apuntat que les oportunitats laborals que s'obrin se centraran en titulats superiors i professionals especialitzats amb coneixements tecnològics.

Els més de 1.500 professionals que desenvolupen la seva activitat en aquestes instal·lacions aplicaran les tecnologies digitals més innovadores en projectes ja en marxa, que suposen serveis a clients destacats en l'àmbit dels serveis financers, el sector energètic o la Generalitat, entre d'altres.

El laboratori tecnològic i digital d'Europa

Pel seu costat, Puigneró ha agraït l'aposta d'Indra per Catalunya perquè aquest nou centre contribueix a fer de la comunitat catalana un hub tecnològic i digital a Europa. "El segle passat, Catalunya va ser la fàbrica d'Espanya, i ara hem de ser el laboratori tecnològic i digital d'Europa", ha afirmat el conseller, i ha indicat que per a això també fa falta el talent.

Puigneró: "El segle passat, Catalunya va ser la fàbrica d'Espanya, i ara hem de ser el laboratori tecnològic i digital d'Europa"

Per la seva banda, Poveda ha destacat que Indra s'ha implantat a Sant Joan Despí en un temps rècord de 10 mesos: "És un gran centre tecnològic, i una oportunitat i sort que hàgiu vingut".

A Catalunya, Indra és una empresa líder en tecnologies de la informació, gestió de trànsit aeri i transports, amb més de 3.600 professionals repartits entre els centres de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i col·labora amb universitats, startups, fons i acceleradors catalans. La companyia va obtenir uns ingressos de 3.011 milions d'euros durant el 2017, i compta amb 40.000 treballadors i presència local en 46 països, així com amb operacions comercials en més de 140.

Més informació
Indra facilitarà la mobilitat dels treballadors a la nova seu
Els treballadors d'Indra aniran a la vaga pel canvi de seu
Indra fuig dels lloguers del 22@
Avui et destaquem
El més llegit