Catalunya rep el triple de viatgers que l'any passat

El turisme recupera volada i registra al maig 1,85 milions de viatgers

El creixement del turisme ve impulsat per l'arribada de visitants estrangers | ACN El creixement del turisme ve impulsat per l'arribada de visitants estrangers | ACN

El sector turístic recupera volada aquest mes de maig amb 1,85 milions de viatgers i triplica les dades del 2021. No obstant això, el total de visitants encara es troba un 7,2% per sota del maig del 2019, abans de l'esclat de la pandèmia, segons les dades de la Conjuntura Turística Hotelera publicades l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El creixement d’aquest darrer mes ve impulsat per l’arribada de visitants procedents de l’estranger, que es multiplica per sis en termes interanuals. En concret, Catalunya ha passat de rebre 180.053 turistes internacionals el maig del 2021 a acollir-ne més de 1,16 milions aquest darrer mes. Tot i l'increment del 542%, la dada de turisme estranger encara està per sota dels màxims del 2019 (1,36 milions). Pel que fa als residents a l’Estat, les arribades s’han duplicat, fins als 695.200 viatgers.

Catalunya ha estat la tercera principal destinació de l’Estat, només superada per les Illes Balears i Andalusia. Aquest maig, el país ha concentrat 4,9 milions de pernoctacions, el 16,4% de total estatal, superant destinacions com les Canàries, el  País Valencià o la Comunitat de Madrid. No obstant això, Catalunya presenta un grau d’ocupació del 54,2%, inferior a la mitjana espanyola (54,9%).

Per demarcacions, Barcelona concentra prop de sis de cada deu turistes que arriben a Catalunya. Al maig, les comarques metropolitanes han rebut 1.089.943 visitants, gairebé quatre vegades més que l’any passat però un 11,4% menys en comparació al maig del 2019. Tarragona és la demarcació que més creix, amb 340.071 turistes. Això suposa multiplicar per quatre la xifra de l’any passat, tot i que l’arribada de visitants és encara un 7,3% inferior als nivells prepandèmia. Pel que fa a Girona, la demarcació ha acollit 369.311 turistes, dues vegades més en termes interanuals, però un 4,9% menys que el 2019. Quant a Lleida, el nombre de turistes creix un 52,8% al maig, i arriba als 53.100. En comparació amb el mateix mes de 2019, però, el volum d’arribades és un 13% inferior.

Al conjunt de l’Estat, la xifra de turistes ha superat els 9,87 milions, el que suposa gairebé triplicar els volums registrats l’any passat. No obstant això, el nombre de visitants és encara un 6% més baix respecte als nivells previs a l’esclat de la pandèmia.

Més informació
Digitals i previsors: el perfil dels turistes que ens visitaran
Catalunya, segon destí principal de l'Estat en turistes
Avui et destaquem
El més llegit