CCOO demana que la paritat sigui obligatòria a les empreses

El sindicat presenta un informe amb mesures per lluitar contra la discriminació laboral i la segregació educacional

CCOO a la manifestació del 8M | ACN CCOO a la manifestació del 8M | ACN

Després de la massiva participació en les mobilitzacions pel Dia de la Dona el passat 8 de març, CCOO ha demanat que la futura Llei d’Igualtat i Transparència Retributiva que està negociant el Govern espanyol amb els sindicats obligui a equiparar el nombre de treballadors i treballadores dins de les empreses.

CCOO ha presentat l’informe Propostes de CCOO: Igualtat, un camí sense retorn, en el qual recull la seva estratègia i un pla d’acció per acabar amb la desigualtat de gènere. “Per aconseguir que la nostra societat visqui en llibertat amb igual autonomia i oportunitats sense distinció de gènere, s’ha de situar la dona en el lloc que li correspon, conquistant els seus drets socials i laborals”, ha manifestat la secretaria de Dones i Igualtat de CCOO, Elena Blasco, en la presentació de l’informe aquest dimarts.

Entre les mesures que es recullen al document destaquen eliminar les subvencions amb fons públics als centres que segreguen per sexes, fomentar l’educació laica, inclusiva i igualitària, combatre l’abús en la contractació temporal a les dones i vigilar i eliminar qualsevol forma de discriminació de les dones en l’accés al treball.

Així mateix, Blasco ha destacat el compromís de CCOO amb els drets de les dones i ha assegurat que “les dones seguiran sent protagonistes”, alhora que ha criticat que el Govern espanyol no hagi respost adequadament a les mobilitzacions del 8M.

Més informació
Vaga feminista històrica
La dona també es guanya el seu sou
La igualtat de gènere com a motor de canvi
Avui et destaquem
El més llegit