CCOO i UGT proposen vincular salaris i productivitat

Els sindicats demanen un sou mínim en conveni de 1.000 euros i pujades superiors al 3% a la resta

Unai Sordo i Josep Álvarez de CCOO i UGT Unai Sordo i Josep Álvarez de CCOO i UGT

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d'UGT, Josep Álvarez, han anunciat aquest dimecres que defensaran que els salaris es lliguin a la productivitat i que s'apugin per sobre de la inflació en la negociació per a la renovació de l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, vigent fins al 2017.

La proposta no recull xifres concretes, però sé els criteris que defensaran els sindicats. "Volem que les pujades responguin a la realitat productiva de cada empresa i sector", ha explicat Sordo. Tot i això, sí ha subratllat que aquests augments serien en tot cas superiors a l'IPC previst de l'1,6% per a aquest any.

També ha afegit que haurien d'incorporar una pujada addicional d'un 1,5% per al 2018 i el 2019, per "recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2008, amb clàusula de garantia per evitar noves pèrdues".

Els líders sindicals han recordat que només el 2017 el PIB va créixer un 3%, però que en canvi "seguim immersos en una profunda devaluació salarial". Per això UGT i CCOO defensen que els sous recuperin de forma progressiva el poder de compra perdut des de l'inici de la crisi del 2008.

La proposta sindical té l'objectiu de "reequilibrar els guanys de les empreses i els salaris" a través de la negociació col·lectiva. Per això reclamen que millorin més els sous més baixos. "No hem signat l'acord d'augment del Sou Mínim Interprofessional perquè aquest sigui el salari mínim als convenis", han explicat, tot afegint que veuen "raonable i assumible" un sou mínim a conveni de 1.000 euros.

Més informació
Patronals i sindicats demanen coratge, reformes i cohesió
Patronals i sindicats rebutgen l'empresonament dels consellers
El 77% dels empresaris preveu augmentar els salaris
Avui et destaquem
El més llegit