La Confederació General del Treball va tancar el 2023 amb més de 21.750 afiliats a Catalunya, una xifra que representa un increment d’un 28% en comparació amb l’any anterior. D’aquesta manera, l’organització es consolida com a tercera força per darrere de CCOO i UGT. El sindicat ha detallat que durant l'any passat va guanyar 4.022 afiliats, una "fita" que consideren que demostra una "tendència de creixement sindical i defensa dels drets de la classe treballadora". Del total de noves altes, més de la meitat van ser dones, fet que la CGT atribueix a un "canvi històric" per la "major sindicació" de sectors tradicionalment feminitzats com són les cures.
El sindicat també ha destacat que durant l'any passat va ser el que més vagues va convocar. Segons les dades publicades pel Departament de Treball, la CGT és el sindicat que més vagues convoca i que més vaguistes aglutina a Catalunya. L’any 2022, 6 de cada 10 vaguistes ho feien adherint-se a convocatòries de la CGT i tot indica que les dades del 2023 aportaran un seguiment semblant. Recentment, dins l’àmbit laboral, el govern espanyol ha tancat aquest divendres un acord per fixar la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) en un 5%. Tal com ha detallat el secretari d'estat de Treball, Joaquín Pérez, aquest increment s'ha pactat finalment només amb el suport dels sindicats.
"El govern ha fet un gran esforç per intentar arribar a un acord amb totes les organitzacions sindicals i empresarials", ha dit després de la darrera trobada amb els agents socials. L'acord suposa que l'SMI s'incrementi 54 euros i passi de 1.080 a 1.134 euros mensuals en 14 pagues, una pujada amb efectes retroactius al mes de gener. "Això beneficia a més de dos milions i mig de treballadors", ha resolt el dirigent. Així i tot, l’Estat ha lamentat que les organitzacions CEOE i Cepyme, presents al diàleg social, no s'hagin mostrat flexibles per buscar una xifra alternativa o renunciar a algunes de les seves exigències. Sota el criteri del Ministeri de Treball, la pujada també permet incrementar el poder adquisitiu dels treballadors més humils, principalment dones i joves, ja que la pujada és superior a les darreres dades de la inflació.