El CIO pren rellevància a l'Advanced Factories

La fira reunirà els responsables d'innovació i tecnologia d'empreses al CIO's Summit

Una edició passada d'Advanced Factories en una imatge de perfil | Cedida Una edició passada d'Advanced Factories en una imatge de perfil | Cedida

La importància de la ciberseguretat i els equips informàtics és cada vegada major. La pandèmia n'ha destacat la rellevància, així com de la figura reponsable d'aquesta àrea a les empreses, el CIO (Chief Information Officer per les sigles en anglès). És per això que la fira Advanced Factories comptarà un any més amb el CIO's Summit, que reunirà caps d'innovació i tecnologia d'empreses diverses.  

A través d'un comunicat, els organitzadors de l'esdeveniment, Nebext, han volgut destacar diverses xifres sobre el sector. El 2025, s'espera que un 40% de les empreses tinguin un comitè de ciberseguretat, segons un informe de Gartner. Aquest estudi també indica que la inversió total en tecnologies de la informació serà de 85.000 milions de dòlars enguany. És per això que Òscar Íñigo, director de l'Industry 4.0 Congress, considera que "el CIO ha passat a ser un pilar clau per a la direcció de planta a causa de la intel·ligència artificial i la integració de sistemes de producció".  

Precisament la intel·ligència artificial i la ciberseguretat seran dos dels temes centrals del CIO's Summit, que se celebrarà el 9 de juny. Un dels objectius és aconseguir que "la ciberseguretat formi part dels requisits inicials de qualsevol projecte per evitar les conseqüències d'una protecció deficient com aturades, ciberatacs, defectes o accidents", segons Íñigo. 

Entre els participants al CIO's Summit destaquen el responsable d'infraestructura i seguretat de CAPSA Food, José Luis de Vega; el membre d'International Society of Automation Armando González o el del Centro de Ciberseguridad Industrial (CCI-ES) Joan Figueras

Més informació
Advanced Factories se celebrarà al juny
Advanced Factories, el congrés que sí que s'ha celebrat
Avui et destaquem
El més llegit