La Ciutat dels Somnis creix en visitants i dies d'obertura

La tercera edició en un nou format del Festival de la Infància se centra en la sostenibilitat

Tres nens participen en un taller de La Ciutat dels Somnis, l'antic Festival de la Infància | Cedida Tres nens participen en un taller de La Ciutat dels Somnis, l'antic Festival de la Infància | Cedida

La Ciutat dels Somnis ha tancat la seva tercera edició amb més visitants i dies d'obertura. L'antic Festival de la Infància ha registrat aquestes vacances de Nadal uns 35.000 assistents, mentre que l'edició passada hi van acudir unes 25.000 persones. Les dates d'obertura també han augmentat: enguany ha estat del 27 al 30 de desembre i s'han afegit tres dies més, del 2 al 4 de gener, aprofitant els dies de vacances a les escoles.  

El format que va adoptar fa tres anys i que ha mantingut aquesta edició mescla diversió, educació, jocs, esports i valors. Enguany, s'ha centrat en la sostenibilitat, ja que l'eix temàtic principal ha estat la divulgació dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). El festival es dirigeix a nens de fins a 12 anys i ha recreat una ciutat imaginària en els 17.000 metres quadrats del palau 2 del Recinte de Montjuïc de Fira Barcelona. 

Més info: Entreteniment i educació: la fórmula de la Ciutat dels Somnis

La presidenta de La Ciutat dels Somnis, Núria Basi, ha destacat el model utilitzat en el festival, l'edutainment, que permet "aprendre jugant". Quant a la sostenibilitat, el saló ha comptat amb un 40% del disseny fet amb materials reciclats. A més, s'han suprimit les ampolles i gots de plàstic i les invitacions i les acreditacions s'han fet amb paper reciclat.   

Durant els set dies que ha durat la Ciutat dels Somnis s'han portat a terme unes 120 activitats, amb espais que han recreat l'Ajuntament, la Diputació, una llar d'infants, un supermercat, un cinema, un port o un parc tecnològic, entre altre elements de la ciutat representats. El festival col·labora aquest any amb la fundació Soñar Despierto, a més de convidar més de 2.500 entitats socials que ajuden famílies desafavorides. 

Avui et destaquem
El més llegit