Fusió de clústers per potenciar la seguretat alimentària

La nova entitat formada per Foodservice i Food N’Nutrition es focalitza en l’impuls de projectes per contribuir a la lluita contra la covid-19

Fusió de clústers per potenciar la seguretat alimentària Fusió de clústers per potenciar la seguretat alimentària

Els clústers catalans Foodservice i Food N’Nutrition, especialitzats en l’àmbit de l’alimentació i la nutrició, s’han integrat en una única entitat amb l’objectiu d’augmentar la massa crítica del sector a Catalunya i impulsar projectes de major abast, així com generar sinergies i economies d’escala, segons informa el Departament d'Empresa en un comunicat. Aquesta nova entitat és un dels 29 clústers catalans que formen part del programa Catalunya Clústers d’Acció.

El nou clúster, que mantindrà el nom Foodservice Cluster, agrupa actualment més d’una vuitantena d’empreses amb l’objectiu d’unir els diferents agents i actors implicats en tota la cadena de valor del sector de la restauració social i comercial organitzada. Ara per ara, la nova entitat s’ha focalitzat en l’impuls de projectes per contribuir a la lluita contra la covid-19 des del punt de vista del sector alimentari com és el cas d’una iniciativa per donar suport al sector de la restauració com a conseqüència de la crisi mitjançant reserves anticipades o per fomentar la seguretat als restaurants.

Segons el president de Foodservice Cluster i director general Serhs Food, Raimon Bagó, “amb aquesta fusió es pretén augmentar el potencial del clúster dins del sector alimentari, integrant els diferents agents en una entitat molt més vertical i representativa, així com optimitzar recursos en una estratègia més global”. Per Bagó, amb aquesta integració, “la restauració incorporarà amb la nutrició i la salut un actiu molt important i complementari que aportarà molt valor afegit a la cadena de valor del clúster”.

Bagó: "La restauració incorporarà amb la nutrició i la salut un actiu molt important i complementari que aportarà molt valor afegit a la cadena de valor del clúster"

D’acord amb el director de la Unitat de Clústers d’Acció, Joan Martí, “les fusions de clústers són positives quan permeten guanyar massa crítica sense perdre focus estratègic, com en aquest cas”. Segons Martí, “a escala internacional s’observa l’inici d’una tendència de fusió de clústers ja que en un entorn global complex cal dimensió per articular projectes d’impacte”. “A Catalunya ja es va iniciar aquesta tendència amb la creació del clúster CataloniaBio & HealthTech i ara ja comptem amb dos casos i de ben segur que hi haurà més en el futur”, destaca.

L’objectiu d’aquesta fusió és compartir experiències i coneixements per impulsar nous projectes col·laboratius en l’àmbit de l’alimentació i la restauració, en aspectes com ara la seguretat alimentària, la nutrició personalitzada, el desenvolupament d’ingredients i aliments funcionals o la millora de la sostenibilitat del sector. D’aquesta manera, les activitats del Foodservice Cluster per aquest 2020 s’organitzaran en base a sis eixos estratègics: la seguretat alimentària, la nutrició i salut, la digitalització, el valor compartit, la gestió del canvi estratègic, l’economia verda, blava i circular, i l’eficiència dels recursos humans i productius en l’explotació.

Més informació
Càritas rep el triple de peticions socials amb la crisi de covid-19
Europa finança amb mig milió d'euros sis clústers catalans
Avui et destaquem
El més llegit