La CE finança Bioboost per impulsar la bioeconomia catalana

El consorci ajudarà a desenvolupar projectes complexos de bioeconomia i facilitarà la comunicació amb les administracions

Eric Suñol (Inveniam), Verónica Kuchinow (Simbiosy), Oscar Prado (Aeris) i Sergi Chimenos (RocaJunyent) a la signatura de Bioboost | Cedida Eric Suñol (Inveniam), Verónica Kuchinow (Simbiosy), Oscar Prado (Aeris) i Sergi Chimenos (RocaJunyent) a la signatura de Bioboost | Cedida

Bioboost ha començat a donar les seves primeres passes. Aquest consorci, finançat per la Comissió Europea, donarà suport tecnicoeconòmic en els pròxims quatre anys a les indústries, entitats i promotors que desitgin desenvolupar projectes de millora d'utilització de recursos naturals, de simbiosi industrial i economia circular. Seran serveis d'assessorament tècnic, econòmic i legal, que seran totalment gratuïts per als promotors dels projectes.

Bioboost aspira a ser l'accelerador de la bioeconomia a Catalunya i neix amb l'objectiu de donar suport i canalitzar inversió per al desenvolupament d'aquesta mena de projectes. En aquest sentit, el consorci s'ha marcat la meta d'aconseguir 30 milions d'euros en inversions en els pròxims quatre anys per a projectes que aprofitin els recursos biològics dels sectors agrícoles i industrials, com ara projectes de valorització energètica o material de residus, i d'economia circular. Darrere d'aquest projecte estan les assessories tecnicoeconòmiques especialitzades en sostenibilitat InveniamSímbiosy Aeris Tecnologies Ambientals, i el despatx jurídic RocaJunyent.

"Bioboost farà possible que es desenvolupin projectes complexos de bioeconomia que, fins i tot sent molt beneficiosos per al medi ambient i per a les parts implicades, normalment no es materialitzen per la seva enorme complexitat i alts costos de coordinació", assegura Eric Suñol, soci director d'Inveniam. "Amb Bioboost demostrarem com els serveis de facilitació escurcen els temps d'implementació de projectes viables i disminueixen els riscos d'inversió” afirma Verónica Kuchinow, sòcia directora de Símbiosy. El paper del consorci serà facilitar "la comunicació amb les agències reguladores i organismes públics competents i ajudar en la cerca de solucions a les eventuals dificultats jurídiques identificades" explica Sergi Chimenos, soci responsable del Departament de Dret Públic de RocaJunyent.

La bioeconomia és un sistema econòmic que utilitza els recursos biològics de la terra i la mar i els residus com a inputs per a la producció d'aliments i pinsos, així com per a la producció industrial i energètica i l'ús de processos biològics en una indústria sostenible. L'estratègia europea quant a bioeconomia és que aquesta ajudi a modernitzar i enfortir la base industrial de la UE, creï noves cadenes de valor i processos industrials més ecològics i rendibles, i al mateix temps, es protegeixi la biodiversitat i el medi ambient. En el marc dels programes d'investigació i innovació de la UE, Bioboost se suma a altres projectes relacionats amb la bioeconomia i l'economia circular, com el finlandès FlexSNG, el belga BECoop, o els espanyols BeonNAT i WaysTUP!.

Més informació
X1 Wind crea una plataforma eòlica flotant que es recol·loca a favor del vent
La conferència Cassandra reflexiona sobre el medi ambient
Agbar referma el seu contracte social amb el canvi climàtic
Nacions Unides tria Terres de l'Ebre per analitzar el canvi climàtic o el futur energètic
Avui et destaquem
El més llegit