La confiança empresarial repunta al tercer trimestre

L'índex augmenta lleugerament un 0,3% respecte al període anterior a Catalunya

La confiança empresarial repunta, sobretot, a les grans empreses
La confiança empresarial repunta, sobretot, a les grans empreses

L’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya ha augmentat lleugerament un 0,3% al tercer trimestre d’aquest 2018 respecte al trimestre anterior.

Segons l’Idescat, l’hostaleria i el transport és l’únic sector que mostra una davallada de la confiança empresarial (-1,4%), mentre que la indústria i el comerç la mantenen i la construcció i la resta de serveis la milloren en relació amb el segon trimestre (1,5% i 0,9%, respectivament).

Per grandària, s’observa una millora de la confiança en les empreses més grans. Així, les de 1.000 o més assalariats i les de 200 a 999 treballadors augmenten un 3,8% i un 2,3%, respectivament. També augmenta un 0,4% la confiança empresarial dels establiments de menys de 10 assalariats. En canvi, els de grandària mitjana mostren una lleugera davallada, d’un 0,7% els de 10 a 49 empleats i un 0,5% els de 50 a 199 treballadors.

Per demarcacions, les Cambres de Lleida i de Barcelona són les que registren un augment més elevat de l’índex (+1,7% i +1,1%, respectivament). D’altra banda, la resta de cambres mostren una pèrdua de confiança de l’1,8% respecte al segon trimestre d’aquest 2018.

En comparació amb el mateix trimestre de l’any anterior, la confiança empresarial mostra una davallada del 2,3%. Tots els sectors empitjoren la confiança, encapçalats per l’hostaleria i transport (-7,5%), excepte la construcció, que augmenta un 0,5%.

Més informació
El turisme enfosa la confiança empresarial
La confiança empresarial catalana repunta un 1,8%
La confiança empresarial cau a Catalunya per primer cop en un any
Avui et destaquem
Comentaris