La contractació d'oficines a Barcelona es dispara un 26%

El sector ha tornat als nivells d'activitat i volums de contractació previs a la pandèmia

Vista aèria de Barcelona | iStock Vista aèria de Barcelona | iStock

La contractació d'oficines a la província de Barcelona s'ha incrementat un 26% fins a arribar als 181.000 metres quadrats durant els primers sis mesos del 2022. Segons dades de la consultora Forcadell, les xifres es deuen principalment al potencial d'atracció del 22@ a Sant Martí, on s'han registrat operacions d'edificis corporatius d'entre 4.000 metres quadrats i 10.000, i del centre de la ciutat de Barcelona, on l'interès s'ha centrat en edificis rehabilitats. Per sectors, les tecnològiques han registrat una gran activitat seguides de les life science i de l'àmbit de la formació.

El sector ha tornat als nivells d'activitat previs a la pandèmia de la covid-10, tot i el context internacional incert. "Si la tendència es manté durant la segona meitat de l'any, es podrien assolir en el mercat d'oficines de Barcelona al voltant dels 330.000 metres quadrats i els 350.000", destaca el director d'oficines de la companyia, Manel de Bes, que avisa de "l'actitud de prudència" que estan adoptant els principals actors del sector, davant la "previsible pujada dels tipus d'interès, la inflació que es manté disparada i el conflicte entre Rússia i Ucraïna".

Malgrat l'increment de la contractació, la disponibilitat de metres quadrats s'ha mantingut estable i s'ha situat en el 9,1%. "Les noves promocions han equilibrat el total de metres quadrats disponibles en el mercat de Barcelona", assegura la consultora. El 22@ és la zona que concentra major disponibilitat perquè és la ubicació on "ha tingut lloc el boom de la promoció d'edificis". 

Quant a rendes, aquestes s'han mantingut estables, registrant una mitjana de 17,50 euros el metre quadrat en el conjunt de Barcelona. En aquest sentit, Forcadell destaca a la capital catalana com un dels principals mercats d'oficines d'Europa amb les rendes més atractives.

Més informació
Barcelona és la tercera ciutat europea amb més contractació d'oficines flexibles
El 22@ capta el 96% de la inversió en oficines del primer semestre
Avui et destaquem
El més llegit