El CZFB aporta 9.112 MEUR al PIB espanyol i crea 137.000 llocs de treball

L'entitat assenyala el Barcelona New Economy Week com a inici del "pla de reactivació econòmica"

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. | ACN El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. | ACN

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i les empreses implantades dins el seu àmbit d'actuació van aportar 9.112 milions d'euros al PIB espanyol el 2019 i van generar més de 137.000 llocs de treball. Així se'n desprèn de la memòria corporativa de l'entitat, presentada aquest dimecres. La institució va tancar l'any passat amb un volum de negoci de 55,5 milions d'euros i un benefici de 14,1 milions.

Ara, el Consorci centra la seva estratègia en el paper de "dinamitzador econòmic i social" davant els nous reptes provocats per la pandèmia. De fet, el CZFB ha marcat la celebració del Barcelona New Economy Week, entre el 6 i el 9 d'octubre, com l'inici del "pla de reactivació econòmica" de l'entitat.

El congrés se celebrarà en un format híbrid presencial i amb més pes virtual. L'esdeveniment estarà dirigit a l'àmbit professional, comptarà amb experts internacionals i espera convertir-se en l'epicentre de les tendències de Logística, Sector Immobiliari, Indústria Digital, Comerç Electrònic i Zones Econòmiques "a escala mundial" durant una setmana.

Més info: Barcelona New Economy Week, l'aposta del Consorci per "reactivar l'economia i els negocis"

El Consorci s'ha marcat com a eixos principals d'actuació la generació de negoci, la innovació i la sostenibilitat, amb un pla compromès amb l'Agenda 2030. Així mateix, han manifestat una "ferma aposta" de l'entitat per la tecnologia, la innovació i el desenvolupament sostenible. "En aquest nou context, redoblem esforços i seguim apostant per la innovació i la digitalització com a línies estratègiques pel creixement econòmic i desenvolupament social", ha afirmat la directora general del Consorci, Blanca Sorigué.

Al full de ruta de l'entitat per aquest any es troben també dos projectes, iniciats el 2019, amb l'objectiu "d'accelerar la transformació digital industrial" de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i potenciar la seva internacionalització. El primer és la 3D Factory Incubator, amb una inversió de tres milions d'euros i trenta empreses que han passat a desenvolupar els seus projectes.

El segon projecte és el 'hub' tecnològic DFactory 4.0, amb una inversió de disset milions d'euros a la primera fase i una superfície total de 100.000 metres quadrats. L'objectiu és fomentar i desenvolupar la Indústria 4.0 a Europa i potenciar un ecosistema d'atracció de talent, tecnologia i inversions.

"En un context com l'actual, l'entitat està centrada en la posada en marxa de projectes i iniciatives innovadores per reforçar la nostra posició com a pol industrial líder de l'àrea del Mediterrani, i que també ens han de servir per atraure, consolidar i projectar a empreses d'alt valor afegit", ha assegurat el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro.

Més informació
5 pilars de la marca Barcelona
El Consorci de la Zona Franca accelera startups 'proptech'
Avui et destaquem
El més llegit