L'augment de salaris i pensions dispara el dèficit de l'Estat

El Govern espanyol tanca l'abril amb un increment del dèficit del 38,9%, fins als 8.195 milions d'euros

Les despeses dels primers mesos de l'any incrementen el dèficit de l'Estat Les despeses dels primers mesos de l'any incrementen el dèficit de l'Estat

L'augment de salaris als treballadors públics i les pensions han incrementat el dèficit de l'Estat en un 38,9% entre el gener i l'abril fins als 8.195 milions d'euros, respecte al mateix període de l'any passat, quan el dèficit va ser de 5.895 milions d'euros. Així es desprèn de les dades fetes públiques aquest dimarts pel ministeri d'Hisenda, on també s'especifica que durant el primer trimestre, Catalunya ha registrat un dèficit del 0,19%, amb 465 milions d'euros.

El dèficit de l'administració de l'Estat equival a un 0,65% del PIB, un augment del 0,16% respecte a l'abril del 2018. Segons el Govern espanyol, en els primers mesos d'aquest any hi ha una despesa dels salaris i les pensions "sense equivalència en el mateix període de l'any anterior" i l'efecte "es mitigarà durant la segona meitat de l'any".

D'altra banda, segons les dades d'Hisenda, el conjunt de les administracions públiques, sense comptar els ens locals, han reduït en el primer trimestre el dèficit un 12,7% respecte al mateix període de l'any passat, situant-se en el 0,32% del PIB. L'administració de les comunitats autònomes redueix el dèficit en un 3,4%, fins al 0,1% del PIB.

Més informació
La manca de pressupostos a l'Estat dificulta que Catalunya compleixi el dèficit
El dèficit públic espanyol del 2017 se situa al 3,07%
Niño Becerra: "La solució al dèficit de Catalunya vindrà d'Europa"
Avui et destaquem
El més llegit