La despesa dels turistes estrangers arriba a 21.000 milions d'euros

Catalunya tanca amb 19,3 milions de turistes estrangers, que han gastat de mitjana 195 euros

Creixement rècord del turisme | iStock Creixement rècord del turisme | iStock

La conselleria d'Empresa i Coneixement ha anunciat en roda de premsa les dades sobre el sector del turisme el passat 2019. La despesa dels turistes estrangers que visiten Catalunya es va situar, per primera vegada, per damunt dels 21.000 milions d'euros, un 4,3% més respecte el 2018. D’altra banda, la despesa mitjana diària per persona ha augmentat un 5,3% més respecte el 2018 i se situa als 195 euros. L’increment ha estat del 20% en els últims 3 anys, segons el Govern. 

Més info: El turisme torna a triar Catalunya per viatjar i per gastar

La consellera, Àngels Chacón, ha valorat molt positivament aquestes dades i ha remarcat: "El fet que haguem crescut més en ingressos que en nombre de turistes indica que estem consolidant un model turístic més sostenible i competitiu", el que preveu el Pla Estratègic i el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2018-2022. 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en la presentació de les dades| Cedida

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en la presentació de les dades| Cedida

 

Des del Govern han volgut remarcar el seu compromís amb el turisme sostenebile i competitiu, basat en la desestacionalització, la desconcentració i l'increment de despesa. Segons Chacón, s’està treballant per aconseguir un model que integri una part important de l’estructura econòmica de Catalunya, que generi oportunitats i estimuli sistemes de governança on la participació sigui un eix bàsic.

Més informació
El turisme estatal eleva un 3,5% les pernoctacions hoteleres a Catalunya
La seguretat al carrer i la gentrificació, dos problemes pel turisme a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit