• Economia
  • Gran part de la ciutadania prioritza l'efectiu

Gran part de la ciutadania prioritza l'efectiu

Segons un estudi de Nickel, 1 de cada 5 catalans ha d'agafar el transport públic per accedir a un caixer

Imatge d'un pagament en efectiu | iStock
Imatge d'un pagament en efectiu | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
27 de Juny de 2023
Act. 27 de Juny de 2023

Un 60% de la ciutadania de Catalunya, aproximadament, prioritza els diners en efectiu com la forma més habitual de dur a terme els seus pagaments. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi encarregat per Nickel. Segons el document, 1 de cada 5 catalans i catalanes han d’utilitzar el transport públic per accedir a un caixer. 

 

Malgrat que la pandèmia ha accelerat la transició cap al model digital, només un 36,6% utilitza la targeta de crèdit per tots els seus moviments. La marca financera entén que amb l’efectiu, el consumidor té una major percepció de la seva despesa i, a la vegada, li permet realitzar un pressupost més ajustat a la realitat. “Els diners en efectiu són un dret universal i el seu ús no s’hauria de veure vulnerat per cap raó d’edat, ubicació geogràfica o coneixement tecnològic”, descriu Mónica Correia, CEO de Nickel a Espanya. 

El 85% de les persones consultades a Catalunya reconeixen que han patit els efectes dels tancaments d’oficines bancàries en el seu entorn més pròxim. A finals del 2022, Europa ja va impulsar una reforma de la normativa comunitària. En un intent de minimitzar el risc del blanqueig de capitals i altres problemàtiques com el finançament del terrorisme, la Unió Europea ha fixat un límit de 10.000 euros per fer pagaments en efectiu. Ara bé, els estats membres tenen flexibilitat per imposar un límit màxim inferior a la directiva redactada des de Brussel·les.