El Govern garantirà l'accés de les emprenedores al finançament europeu

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, anuncia un pla per acabar amb la bretxa salarial i impulsar la innovació liderada per dones

La consellera Àngels Chacón al Congrés Dona i Empresa | Cedida La consellera Àngels Chacón al Congrés Dona i Empresa | Cedida

El Govern impulsarà un pla "per garantir l’accés de dones emprenedores al finançament europeu en l’àmbit de la innovació". Així ho ha anunciat la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, a la inauguració del primer Congrés Internacional de Dona i Empresa organitzat per Pimec. El projecte, batejat com a Empowa, està executat per sis països de la Unió Europea (Catalunya, Grècia, Itàlia, Bulgària, Lituània i la regió North Rhine-Westphalia d’Alemanya) i garantirà ajudes d’entre 50.000 i 2,5 milions d'euros en empreses de creixement internacional.

Més info: L’apoderament industrial de la dona

I no només això. El projecte també servirà per celebrar jornades de formació, perquè les emprenedores rebin assessorament personalitzat i, a més, si finalment les seves propostes són seleccionades, també rebran formació per presentar el seu projecte a Brussel·les. Precisament per tot plegat, i per aquest pas endavant que fa el Departament d'Empresa, Chacón ha volgut animar totes les dones a participar de la convocatòria de finançament europeu, de la qual sortiran els terminis i les condicions "ben aviat".

Amb aquest pla, el Govern pretén "passar a l'acció", així com "comprometre’ns a programes concrets que ens ajudin a assolir els objectius: superar bretxa salarial, apoderament en l’acció empresarial o desenvolupament sostenible", entre d'altres.

L'apoderament de la dona

De moment, però, només un 11% dels projectes que es presenten amb aquest instrument estan liderats per dones. A més, a Catalunya les pensions que reben les dones són un 31% més baixes que les dels homes, el 22% dels llocs de decisió estan ocupats per elles i, per exemple, l'ocupació a temps parcial és del 22,2% per a les dones i només del 7,6% per als homes.

Chacón: "El sostre de vidre que frena l’ascens professionals de les dones és una realitat" 

Arguments en mà, la consellera d'Empresa ha lamentat que "les dones amb estudis superiors estan infrarepresentades en llocs de decisió" i, en aquest sentit, que "el sostre de vidre que frena l’ascens professionals de les dones és una realitat". "El paper de la dona encara està lluny de la ubicació de la dona en polígons i per viatjar a l’estranger", ha afegit Chacón, al mateix temps que ha denunciat el "retard generacional en la incorporació de les dones en llocs de direcció".

I és que, segons la titular d'Empresa, "no tracta només d’igualtat, sinó de competitivitat" ja que, segons ha subratllat, això "és un repte global i en l’àmbit empresarial un èxit que hem de viure".

Més informació
Sumar forces per acabar amb la bretxa de gènere
Les Women Z canvien l’statu quo
Avui et destaquem
El més llegit