L'economia catalana creix el 2,7% el tercer trimestre del 2018

​El panorama internacional i la desacceleració de la indústria moderen el creixement del PIB

L'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un bon 2018" L'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un bon 2018"

L'economia catalana ha crescut el 2,7% interanual durant el tercer trimestre del 2018, dues dècimes per sobre del creixement registrat a la resta d'Espanya i un punt per sobre del de la zona euro, segons l'estimació que elaboren l'Idescat i la Conselleria de Vicepresidències i Economia i Hisenda.

Aquesta xifra demostra una moderació del ritme de creixement del PIB català, que també es registra, malgrat que amb menys intensitat, si es compara amb el trimestre anterior, amb un creixement de l'economia del 0,6%, ha informat el departament en un comunicat aquest dimecres.

Aquesta ralentització s'emmarca en un context en què l'economia global i els països europeus estan creixent menys del previst a causa de les tensions comercials, l'encariment del preu del petroli, l'apreciació del dòlar, i polítiques monetàries menys expansives, entre altres factors.

El panorama internacional incideix, sobretot, en la indústria, que és el sector més exposat a l'exterior i afectat per les dinàmiques de la demanda externa, per la qual cosa aquest sector català ha ralentit el seu ritme de creixement: del 4,3% interanual registrat durant el segon trimestre al 2,7% en el tercer.

A més, la desacceleració en les exportacions de béns, que han crescut el 3% fins l'agost, indica una debilitació de la demanda externa.

Malgrat això, la Conselleria ha remarcat que l'economia catalana manté el "patró de creixement equilibrat" registrat després de la crisi, amb contribucions positives dels diferents sectors productius.

Així, el sector serveis creix el 2,7% interanual durant el tercer trimestre del 2018, una dècima més que durant el segon, i la construcció continua la seva expansió amb un creixement interanual del 5,1%, el més fort respecte als altres àmbits però lleument inferior dels períodes previs.

Més informació
El PIB espanyol creix un 0,6%, la xifra més baixa des del 2014
El Govern espanyol rebaixa una dècima el creixement del PIB
L'FMI rebaixa el creixement del PIB espanyol
Avui et destaquem
El més llegit