El Govern espanyol rebaixa una dècima el creixement del PIB

L'executiu de Pedro Sánchez manté l'objectiu de dèficit en el 2,7% per a enguany i en l'1,8% per a l'any vinent

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, presenta el nou quadre macroeconòmic La ministra d'Economia, Nadia Calviño, presenta el nou quadre macroeconòmic

El Govern espanyol ha rebaixat una dècima les previsions de creixement per al 2018 i el 2019, fins al 2,6% i el 2,3% respectivament. El quadre macroeconòmic que acompanya els pressupostos generals de l'Estat per a l'any que ve, pactats entre PSOE i Podemos, fa una "lleugera revisió a la baixa" del creixement del PIB espanyol, segons ha explicat la ministra d'Economia, Nadia Calviño, després del Consell de Ministres extraordinari.

Calviño ha afirmat que es tracta d'una previsió "responsable, realista, alineada amb els compromisos assumits amb els socis europeus i orientada a millorar la vida de les persones". D'altra banda, l'executiu de Pedro Sánchez manté l'objectiu de dèficit en el 2,7% per a enguany i en l'1,8% per a l'any vinent. La ministra d'Economia ha destacat que amb les "previsions fiscals prudents", que s'enviaran al llarg d'aquest dilluns a la Comissió Europea, hi ha una "major probabilitat de complir el dèficit públic".

Més info: L'FMI rebaixa el creixement del PIB espanyol

El Govern espanyol, a més, ha elaborat el pla pressupostari, que aquest mateix dilluns enviarà a Brussel·les, amb un dèficit públic de l'1,8% del PIB, malgrat que el PP i Ciutadans han bloquejat al Congrés la tramitació parlamentària de l'eliminació del veto del Senat al nou objectiu de dèficit pressupostari.

Al final de la reunió del Consell de Ministres, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha indicat que si no s'aproven els nous pressupostos de l'any vinent, el dèficit públic se situarà en el 2,2% del PIB per la mateixa inèrcia econòmica, per tant, quatre dècimes per sobre de l'1,8% plantejat pel govern de l'Estat.

Més informació
L'economia catalana manté el creixement en el 0,7%
Brussel·les rebaixa al 2,8% el creixement espanyol per la guerra comercial
Avui et destaquem
El més llegit