Els catalans es gasten 357 euros durant les rebaixes

La despesa per al període de descomptes s'incrementa un 13% respecte del 2017 i es destina, sobretot, a roba, calçat, complements i telefonia mòbil

Els comerciants miren les rebaixes amb optimisme Els comerciants miren les rebaixes amb optimisme

La despesa mitjana dels catalans durant les rebaixes ha crescut un 13% en relació a l'any anterior, sent de 357 euros de mitjana, segons revela una edició especial de l'Observatori Cetelem. Les dades apunten que un 19% dels consumidors han dut a terme una despesa superior en les rebaixes d'aquest any, davant el 18% de l'any anterior, si bé el 43,3% ha mantingut la mateixa despesa.

Per contra, un 37,3% dels catalans enquestats declara haver fet menys despesa, una xifra que creix en relació a l'any anterior.

En comparació amb la resta d'espanyols, el percentatge de catalans que afirma haver gastat més en rebaixes és inferior, concretament de gairebé 2 punts percentuals: 19,4% davant el 21,1% de la mitjana espanyola.

Els productes més comprats en les rebaixes són roba, calçat i complements, peces d'esport, perfums i smartphones. La compra d'aquests productes s'ha reduït en comparació amb l'any passat, excepte en el cas de peces d'esport, que han crescut 15 punts percentuals.

Més informació
Les rebaixes enfonsen l'IPC al gener
Rebaixes: llibertat, igualtat i calendari consensuat
Els comerços catalans preveuen augmentar vendes durant les rebaixes
Avui et destaquem
El més llegit