Els treballadors del metro mantenen la vaga pel MWC

El personal farà aturades de dues hores per torn els quatre dies de la fira del mòbil després no arribar a un acord amb l'empresa

Les aturades per la vaga de metro seran de dues hores per torn | ACN Les aturades per la vaga de metro seran de dues hores per torn | ACN

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha assegurat que els sindicats "han refusat valorar" les "noves propostes" que ha ofert durant la reunió de mediació convocada per Treball, que s'ha tancat sense cap acord per desconvocar la vaga. En un comunicat, l'empresa ha expressat que s'ha esforçat "fins a l'últim moment" per evitar les protestes coincidents amb el Mobile World Congress (MWC).

Més info: Els treballadors del metro convoquen vaga durant el MWC

Unes accions que veu "injustificades" i que, ha criticat, "van en contra de l'interès públic", afecten "el dret a la mobilitat dels ciutadans" i perjudiquen "la imatge de la ciutat". Amb tot, TMB ha mostrat la seva disposició a "reprendre el diàleg per restablir com més aviat millor la normalitat".

Entre les propostes que TMB ha afirmat haver fet als sindicats durant la reunió, hi ha el compromís a reduir de quatre a tres anys la durada de les tasques de retirada o encapsulament dels elements amb amiant a la xarxa de metro i el reconeixement de la condició de treballadors exposats a l'amiant a aquells empleats que reunissin una sèrie de requisits establerts per l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral. 

Serveis mínims, en hores punta

A part, TMB també s'havia compromès, ha asseverat, a revisar totes les sèries de trens que se sol·licitessin sota la sospita que poguessin tenir fibres d'amiant, a més de crear una comissió paritària per analitzar la situació laboral dels treballadors afectats i valorar la possibilitat d'oferir-los llocs alternatius.

Pel que fa a la vaga convocada de dilluns a dijous coincidint amb el MWC, TMB ha denunciat que els serveis mínims decretats són "insuficients" per absorbir la demanda, especialment a les hores punta del matí.

Concretament, circularà un de cada dos trens entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre quatre de la tarda i vuit del vespre, mentre que en la resta de franges horàries, considerades hores vall, s'oferirà el 30% del servei.

Més informació
Mercabarna distribuirà un 20% més de producte pel MWC
Els hotels de Barcelona penjen el cartell de complet pel MWC
UGT denuncia llocs de feina "sexistes i precaris" durant el MWC
Avui et destaquem
El més llegit