CA | ES

Els hotels de Barcelona penjen el cartell de complet pel MWC

Els apartaments turístics la situen en el 95% per l'efecte del congrés de mòbils

Imatge d'uns clients a la recepció de l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet pel MWC Imatge d'uns clients a la recepció de l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet pel MWC

El Mobile World Congress (MWC) farà que els hotels de la capital catalana pengin el cartell de complet dilluns i dimarts de la setmana que ve, segons el Gremi d'Hotels de Barcelona. El congrés de mòbils tindrà lloc des de dilluns fins dijous, del 25 al 28 de febrer, i l'increment de l'activitat hotelera ja es començarà a notar aquest cap de setmana, especialment amb les reserves per al diumenge. Cap a finals de setmana, l'ocupació baixarà però el sector hoteler apunta que serà "destacada" per al període de l'any. L'organització del MWC ha bloquejat 27.000 habitacions, la mateixa xifra que l'any anterior, una dada que el sector rep amb "satisfacció", segons ha informat el Gremi.

Pel que fa als apartaments turístics l'ocupació prevista per l'associació del sector a Barcelona, Apartur, és del 95%. El president d'Apartur, Enrique Alcántara, ha explicat a l'ACN que és una demanda "molt bona" i "molt similar" a la del 2018: "És el que normalment esperem per aquestes dates", ha apuntat. 

Segons Alcántara, les estades dels congressistes són més curtes que fa tres o quatre anys, ja que ara pernocten a la capital catalana "quatre nits justetes". Sobretot fan ple el dilluns, dimarts i dimecres. Tot i això, la demanda "continua molt forta". "Ens salva el mes de febrer. És importantíssim que tinguem el MWC", ha afirmat.

Pel que fa al tipus de client, és "molt internacional" i destaquen les reserves de la Xina i els Estats Units seguit del Regne Unit i la resta d'Europa. El preu mitjà per nit i apartament és de 359 euros, una xifra "molt elevada" en relació a la resta del mes de febrer quan els preus se situen al voltant dels 100 euros: "Més que dupliquem els preus aquests dies", ha dit el president d'Apartur. 

Més informació
UGT denuncia llocs de feina "sexistes i precaris" durant el MWC
Els hotels de Barcelona facturaran un 28% més pel MWC
Desconvocada la vaga de neteja de l'aeroport del Prat pel MWC
Avui et destaquem
El més llegit