Entrar a la Xina per la bellesa

El fòrum d’assessorament patrimonial de la FEBF alerta que la cosmètica és un sector estratègic per a les empreses valencianes

Trobada sobre la Xina i els reptes empresarials | FEBF Trobada sobre la Xina i els reptes empresarials | FEBF

El Fòrum d'Assessorament Patrimonial (FAP), promogut per la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF), ha posat de manifest l'oportunitat estratègica per al desenvolupament dels sectors de bellesa/ salut i cosmètica, farmàcia i biomèdica, alimentació (complements vitamínics) i criogenitzats a la Xina. En una trobada amb el seu col·lectiu de socis, la ponència ha estat centrada en els reptes i oportunitats del país asiàtic per a la plaça valenciana. L'esdeveniment ha servit per a conéixer possibles escenaris per a la guerra comercial entre els EUA i la Xina i els seus efectes sobre les inversions i aliances de les empreses valencianes.

Més info: El fenomen de la Xina, a debat a la Jornada d'Emprenedoria

També per abordar les conseqüències de la reducció del creixement macroeconòmic de la Xina així com la reorientació del seu model econòmic, amb major protagonisme del sector serveis. La primera part de trobada ha comptat amb una reflexió estratègica de Francisco Minoves, sènior Advisor de Interchina, amb 40 anys d'experiència en transaccions de fusió, adquisició i desinversió d'empreses espanyoles, sobre el posicionament de la Xina i el de l'economia espanyola en les seues relacions comercials.

Els experts apunten que l'exportació que funciona és la bellesa/ salut i cosmètica, farmàcia i biomèdica, alimentació (complements vitamínics) i criogenitzats

En la segona part, Juan Antonio Monpó, empresari valencià amb una gran trajectòria a la Xina, ha explicat els reptes i oportunitats del sector vitivinícola espanyol i europeu en la plaça xinesa així com exemples concrets d'operacions d'empreses espanyoles i valencianes.

Entre els elements estratègics a l'hora de desenvolupar activitat empresarial a la Xina s'han enumerat triar bé l'emplaçament -a causa de la gran grandària de l'economia xinesa i l'heterogeneïtat de sistemes legals-, el distribuïdor i el producte. Els experts han recordat que el moment actual de l'economia xinesa, amb un encariment de costos obliga a més, a les empreses espanyoles a plantejar-se una dicotomia estratègica, o bé duplicar la inversió per a reforçar el seu lideratge o bé desinvertir i dirigir-se cap a altres economies.

L'economia xinesa té diversitat religiosa i ètnica, amb potencials conflictes a l'interior (Tibet) i el nord però la seua planificació macroeconòmica és de llarg termini, i els ponents han destacat com fins a 2049 no hi haurà grans conflictes.

Entre els assistents hi havia empreses del sector industrial d'alimentació, biomèdic, moble, fertilitzants agrícoles, vitivinícola, duaner, transitari, financer, jurídic i auditoria, habituals participants dels Fòrums de Trobada de la FEBF, on comparteixen idees i iniciatives de millora entre professionals i directius de referència, atorgant visibilitat a persones i missatges d'interés per a la plaça financera valenciana.

Més informació
La Xina, un 'mirall' de la transformació digital i la innovació
Lliçons de la Xina: els diners
La guerra comercial entre la Xina i els EUA pot fer baixar entre cinc i sis punts el seu PIB
Avui et destaquem
El més llegit