La GSMA descarta ajornar de nou el MWC

John Hoffman anuncia que s'exigirà una PCR negativa a tots els assistents i assegura que un 80% dels expositors ja han confirmat que hi participaran

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, parla sobre el MWC | ACN El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, parla sobre el MWC | ACN

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, remarca en una entrevista amb l'ACN el seu compromís amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona entre el 28 de juny i l'1 de juliol. "Estem preparant una fira presencial decidits, però amb cautela", explica Hoffman, que destaca que la celebració del MWC a Xangai a finals de febrer serà un laboratori de proves per "complementar" les decisions i protocols de la fira a Barcelona. La GSMA nega els rumors d'un nou ajornament i anuncia que exigirà als participants del congrés un test PCR negatiu de covid-19 i oferirà l'oportunitat de fer-se la prova en un espai paral·lel. Per ara, un 80% dels exhibidors ja han confirmat que tornaran a Barcelona, i Hoffman diu que volen ser "part de la recuperació".

"Cada any veiem un creixement en la participació. Fins ara, l'activitat és consistent amb la dels anys anteriors, i creiem que això reflecteix el compromís de la indústria per ser líders en la recuperació col·lectiva i global", indica Hoffman. Coincidint amb l'aniversari de la cancel·lació de l'edició del 2020 de la fira, Hoffman reitera que va ser "la decisió correcta". "Unes 100.000 persones d'uns 200 països haguessin vingut a Barcelona, de manera que estem segurs que vam salvar vides cancel·lant l'esdeveniment", explica.

Hoffman admet que la cancel·lació del MWC 2020 ha obligat la GSMA a "examinar" les seves prioritats i fer "tries difícils sobre com treballar i invertir". "La GSMA va quedar afectada per una pèrdua d'ingressos dels congressos i esdeveniments, de manera que ens hem adaptat per mantenir un equilibri entre oferir valor als nostres membres i representar la indústria", afirma. El conseller delegat de la GSMA destaca la "resiliència" del sector durant la pandèmia i diu que la seva feina "mai ha estat més rellevant".

Més info: El MWC 2021 es posposa al juny

Segons Hoffman, la principal lliçó de la pandèmia i la cancel·lació de l'edició del 2020 de la fira és que cal "ser flexible i respondre ràpid davant d'informacions emergents". "Moltes organitzacions es van haver d'adaptar, nosaltres en som només una", recorda Hoffman, que destaca que van llançar el GSMA Thrive per estar en contacte virtual amb milers de persones arreu del món.

Hoffman destaca que ara és "més important que mai" que la GSMA ajudi a agrupar la indústria i contribuir a la recuperació financera mundial. "Els actes presencials són clau per a la recuperació, i coneixem el valor d'unir la gent, per això estem treballant per garantir un MWC segur el mes de juliol", explica.

La prova, a Xangai

La GSMA preveu donar més informació sobre com serà el MWC "en les properes setmanes", i destaca que la celebració de l'edició de la fira a Xangai entre el 23 i el 25 de febrer serà decisiva per al sector. "És un esdeveniment presencial altament esperat. Ens ajudarà a complementar les decisions i els protocols de Barcelona i a augmentar la nostra confiança per crear experiències de primer nivell mundial en línia amb la reputació de la GSMA", afegeix.

En tot cas, els organitzadors destaquen que continuen examinant la situació "global" i buscant "el consell d'experts" davant d'una situació "dinàmica", i que pot canviar sovint. "La salut i la seguretat dels nostres exhibidors, participants, personal i de la gent de Barcelona continua sent la nostra principal prioritat", remarca Hoffman.

Enguany, la fira se centrarà al voltant del lema Connected Impact, ja que la pandèmia, recorda Hoffman, ha demostrat "com d'important és la connexió". Els que participin a la fira o la visitin presencialment a Barcelona hauran de demostrar que han donat negatiu en una prova PCR "recent". "Com que molts aeroports i aerolínies ja implementen polítiques similars, confiem que tots els participants estaran més que disposats a complir", diu Hoffman. Segons el conseller delegat de la GSMA, de fet, estan en contacte amb les autoritats sanitàries perquè hi hagi un "espai paral·lel" on es puguin fer proves de covid-19 "en compliment amb les regulacions mèdiques".

Després d'un any duríssim per culpa de la pandèmia, Hoffman destaca que tenen "moltes ganes" de tornar a la capital catalana. "El MWC ha contribuït, en els últims anys, amb més de 5.000 milions d'euros i 110.000 llocs de feina a l'economia", indica. "El futur és difícil de predir ara, però del que estem segurs és que valorem la nostra aliança amb la ciutat de Barcelona i tenim ganes de ser part de la recuperació d'aquesta pandèmia", conclou.

Més informació
Un MWC sense contacte físic
El Govern aporta 5 milions d'euros per a la celebració del MWC
Avui et destaquem
El més llegit