Escrivá anticipa un augment de 30.000 afiliats a la Seguretat Social al juliol

La Seguretat Social registra uns 300.000 afiliats més durant els primers set mesos de l'any

El Ministre José Luís Escrivà | Europa Press El Ministre José Luís Escrivà | Europa Press

El ministre d´Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat un augment de l'afiliació a la Seguretat Social estimat en 30.000 treballadors nets, en termes desestacionalitzats, per al mes de juliol. "Malgrat el context complicat, serà un bon mes des del punt de vista de la creació d'ocupació", ha afirmat.

Amb el repunt del juliol, la Seguretat Social registra uns 300.000 afiliats més durant els primers set mesos de l'any i un augment de 650.000 treballadors des del principi de la pandèmia. Escrivá ha assenyalat que l'ocupació està sent "molt extensa i generalitzada", sobretot en els sectors científics i tècnics, i ha destacat que l'hostaleria, que ja compta amb 1.703.476 afiliats, i anava "més endarrerida", està recuperant els nivells d'afiliació prepandèmia.

Millora de l’ocupació

El ministre responsabilitza la reforma laboral de la "millora en la qualitat de l'ocupació", amb un "augment creixent" de l'estabilitat i la durada dels contractes. ”En els primers set mesos, el creixement mitjà de l'ocupació ha estat similar al període 2017-2019, que van ser anys molt bons des del punt de vista de l'ocupació”, ha dit un Escrivá, que també ha ressaltat els nivells d'afiliació, que segueixen per sobre del llindar dels 20 milions de cotitzants.

Per comunitats autònomes, la majoria mostren un creixement positiu, encara que “amb diferències significatives”. Madrid, per exemple, està tenint "pràcticament un creixementdel  0% de l'ocupació". Pel que fa a la qualitat de l'ocupació, s'han signat 1.125.000 contractes fixos més que els anys anteriors a la pandèmia, mentre que en el cas dels fixos-discontinus el creixement és de 440.000. A més, la durada mitjana dels contractes signats i extingits ha passat dels 18,7 dies el 2019 a 23 dies el 2022, un 23% més.

Durant la seva presentació, Escrivá també ha comentat que hi ha una estabilització dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) i es troben en "nivells molt baixos mes rere mes". Pel que fa a la recaptació de la Seguretat Social, Escrivà ha recordat que hi ha hagut un creixement del 8,5% el primer semestre de l'any, resultat d'"aquesta creació d'ocupació i dinamisme més gran del mercat de treball".

Més informació
Els afiliats estrangers a la Seguretat Social augmenten un 11%
El dèficit de la Seguretat Social cau fins al 0,93% del PIB
Si els robots treuen llocs de feina, han de pagar l’IRPF i la Seguretat Social
Avui et destaquem
El més llegit