Si els robots treuen llocs de feina, han de pagar l’IRPF i la Seguretat Social

Una paella en 20 minuts, un robot que ho fa tot i la pèrdua de comunitat

Un robot català és capaç de preparar una paella en tan sols 20 minuts | Cedida Un robot català és capaç de preparar una paella en tan sols 20 minuts | Cedida

Fa poc va sortir publicat a VIA Empresa que un robot català és capaç de preparar una paella en 20 minuts. La notícia, segons explicava la companyia, és en clau positiva:

“La seva capacitat de treballar 24 hores al dia, de forma totalment segura, i de reproduir un programa concret repetint sempre els mateixos passos permet incrementar exponencialment la productivitat i fer front a pics de demanda, sovint estressants per als restaurants i els seus treballadors en èpoques com l’estival”.

Però jo em qüestiono el següent: Quan els robots ho facin tot, què farem els humans? Sembla que cada vegada sobrem més persones. També m'agradaria preguntar si el robot pagarà l'IRPF, la Seguretat Social i tots els impostos que abonen els cuiners i els ajudants de cuina.

Finalment, on queda la gràcia de cuinar-ho amb la gent que t'envolta?

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t’agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Sóc empresari, anarquista i t’explicaré el motiu
A Catalunya tenim un problema greu i es diu burocràcia
Avui et destaquem
El més llegit