4 de cada 10 espanyols es plantegen buscar una segona feina

Segons l'anàlisi d'Intrum, que ha enquestat 20.000 persones, Espanya se situaria per davant de països com França o Alemanya

El 35% d'espanyols reconeix sentir-se més negatiu sobre les seves perspectives financeres | iStock El 35% d'espanyols reconeix sentir-se més negatiu sobre les seves perspectives financeres | iStock

Malgrat que el passat mes de març l'estat espanyol va assolir la xifra total d'aturats més baixa en aquest mes (2.727.003) des del 2008, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, encara hi ha un percentatge de llars patint pressió en les seves finances, plantejant-se una font d'ingressos addicionals per fer front a les seves despeses. Aquesta és una de les conclusions principals recollides a l'última onada d'enquestes de l'Informe Europeu de Pagaments de Consumidors d'Intrum, realitzat el primer trimestre del 2024, i que té com a objectiu analitzar la situació financera de la població europea. Així, l'estudi assenyala que el 37% dels espanyols s'estan plantejant buscar una segona feina o font d'ingressos extra que l'ajudi a fer front a l'elevat cost de la vida.

El 45% dels europeus estaria pensant a fer aquest pas

Un percentatge de resposta que estaria, però, vuit punts percentuals per sota de la mitjana europea. Segons l'anàlisi feta a més de 20.000 persones procedents de 20 països europeus, el 45% dels europeus estaria pensant a fer aquest pas, cosa que situaria Espanya com el cinquè país amb menys enquestats amb necessitat d'ingressos addicionals. Serien, és aquest cas, els irlandesos (58%), hongaresos (57%), grecs (55%) i noruecs (55%) els que més estan tenint en compte aquesta consideració. Al costat oposat estarien Països Baixos (32%), Bèlgica (35%), França (35%) i Alemanya (36%).

Perspectives financeres i preocupació pel cost de vida

En aquest sentit, l'informe elaborat per Intrum també recull que el 35% d'espanyols reconeixen que se senten més negatius sobre les seves perspectives financeres del que normalment se sentiria en aquesta època de l'any. Una xifra 7 punts percentuals inferior a la registrada de mitjana a Europa (42%), i que posiciona Espanya com el tercer país on un percentatge més baix de ciutadans comparteixen aquest sentiment, només per sota d'Alemanya (34%) i els Països Baixos (32%). Per contra, Noruega (55%), Irlanda (54%) i Grècia (49%) se situen a l'inici de la taula.

Més info: La IA obligarà a adaptar un de cada quatre llocs de feina en els pròxims anys

Aquestes dades estarien en línia amb les darreres estadístiques europees difoses pel Fons Monetari Internacional (FMI), l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i altres centres d'anàlisi, que coincideixen que Espanya estaria liderant l'avenç econòmic a Europa i, amb això, també la situació de les llars. De fet, tal com mostra l'estudi realitzat per la companyia especialitzada en gestió de crèdits i actius, 3 de cada 10 espanyols afirma que, encara que l'any passat estava preocupat pel cost de vida, una millora recent li ha fet sentir-se més tranquil respecte a les finances.

Més informació
Sí al teletreball: més de la meitat dels treballadors canviarien de feina si no en poguessin fer
El perfil d'aturat que no troba feina a l'Estat
Canviar de feina durant un dia
Avui et destaquem
El més llegit