L'AMB estudia un servei metropolità de motorsharing

L'organisme abordarà el projecte amb la constitució d'una taula metropolitana de la moto elèctrica compartida

El consell de mobilitat de l'AMB | EP El consell de mobilitat de l'AMB | EP

L'Àrea Metropolitana de Barcelona estudiarà la viabilitat d'un servei metropolità de motorsharing. Segons ha explicat l'organisme en un comunicat, es preveu la instauració d'una taula metropolitana de la motocicleta elèctrica compartida amb els actors del sector per abordar aquesta proposta, que començarà a explorar-se entre el març i l'abril d'enguany.

El nou organisme tindrà com a objectiu la constitució d'un "marc de diàleg i participació tècnica" al voltant de les motocicletes elèctriques compartides a Barcelona i el seu entorn metropolità, per a aconseguir una gestió "òptima" d'un servei de mobilitat compartida com aquest. Així, les administracions metropolitanes podrien regular les més de 6.040 llicències en funcionament – 10 operadors a Barcelona, la meitat també fora de la ciutat.

Segons el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, "la mobilitat compartida s'ha convertit en una alternativa i un complement de mobilitat que permet a les persones usuàries accedir a vehicles quan ho necessiten". Un servei com el que proposa l'autoritat metropolitana serviria per "optimitzar l'ús dels vehicles sense necessitat de tenir-ne un en propietat".

Més informació
El RACC convoca la 15a edició del concurs Joves i Mobilitat
Brussel·les avala el PERTE del vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit