Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga

Els vigilants dels accessos de seguretat de l'aeroport del Prat rebutgen la proposta del Govern

Recompte dels vots després de l'assemblea dels treballadors d'Eulen Recompte dels vots després de l'assemblea dels treballadors d'Eulen

Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga parcial convocada per a aquest divendres en l'Aeroport del Prat després que la plantilla hagi votat en assemblea rebutjar la proposta de la Generalitat -acceptada per l'empresa-, i hagin optat majoritàriament per reclamar un increment salarial superior a l'ofert, de 200 euros per 12 mensualitats.

Serà la quarta jornada d'aturs en l'Aeroport de Barcelona, després dels quals es van realitzar el divendres i diumenge de la setmana passada i també dilluns passat.

Aquesta vaga parcial està convocada per a aquest divendres i el diumenge, amb aturs d'una hora a les 5.30, 10.30, 16.30, i 18.30, mentre que a partir del dilluns està convocada una nova vaga, en aquest cas del 100% de la jornada i tots els dies.

L'opció més votada en l'assemblea de treballadors ha estat un plus salarial de 250 euros en 15 pagues

Els serveis mínims obligatoris decretats per la Delegació del Govern a Catalunya per a la vaga parcial són del 90%, "amb l'objectiu de garantir el funcionament dels serveis essencials" en els filtres de control d'accés en l'Aeroport de Barcelona.

Votació

Els empleats podien votar entre cinc opcions: la proposta mediadora de la Generalitat, de 200 euros per 12 pagues; una altra de 200 euros per 15 pagues; 250 euros per 12 pagues, 250 euros per 15 pagues o 350 euros també per 15 pagues, i han optat majoritàriament per la quarta -250 euros per 15 pagues-.

En la votació -que ha començat a les 11 hores i ha acabat a les 19 hores- han participat 176 treballadors dels 350 que té Eulen en els filtres de seguretat de l'Aeroport de Barcelona.

L'opció guanyadora, la d'un complement de 250 euros per 15 pagues, ha obtingut 89 vots; seguida molt d'aprop per l'opció de 200 euros per 15 mensualitats (82 vots), mentre que la proposta de la Generalitat i d'Eulen ha rebut dos vots, i l'opció d'un complement de 250 euros per 12 mensualitats ha obtingut tres suports; l'opció més allunyada, de 350 euros per 15 pagues, no ha obtingut cap vot.

El comitè de vaga havia manifestat que estava majoritàriament a favor de la segona opció, de 200 euros per 15 mensualitats -la segona més votada-, la qual cosa suposava apropar-se a l'oferta de l'empresa i una rebaixa important respecte a les condicions exigides inicialment, ja que reclamaven que el complement salarial anés de 350 euros per 15 pagues, que finalment no ha rebut cap suport.

Més informació
Els treballadors d'Eulen voten posar fi al conflicte del Prat
La proposta de Treball convenç Eulen però no el comitè de vaga
Continuen les cues al Prat en un dia sense aturades
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit