L'Eurostat confirma la caiguda de la inflació amb la taxa més baixa des de la guerra d'Ucraïna

L'índex subjacent es redueix vuit dècimes, fins al 4,5%, i s'allunya del màxim històric del 5,7% registrat el març

La inflació es manté per sobre l'objectiu del 2% que persegueix el BCE | ACN La inflació es manté per sobre l'objectiu del 2% que persegueix el BCE | ACN

L'Eurostat ha confirmat la caiguda de la inflació al setembre fins al 4,3%, nou dècimes menys respecte a la taxa registrada el mes d'agost. Segons les dades publicades aquest dimecres, es tracta de la xifra més baixa des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna, tot i que es manté per sobre l'objectiu del 2% que persegueix el Banc Central Europeu (BCE).

Per altra banda, la inflació subjacent -la que no té en compte els preus de l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac- es va situar en el 4,5% al setembre, vuit dècimes menys que el mes anterior i lluny del màxim històric del 5,7% registrat el mes de març passat.

L'energia va ser el component que més va contribuir a la reducció de la inflació al setembre, amb una caiguda dels preus del 4,6%

Segons l'Eurostat, l'energia va ser el component que més va contribuir a la reducció de la inflació al setembre, amb una caiguda dels preus del 4,6%. Per contra, els aliments, l'alcohol i el tabac es van encarir un 8,8%, mentre que els serveis i els béns industrials van experimentar pujades de preu del 4,7% i el 4,1%, respectivament.

La inflació a Europa

Per països, l'Estat va registrar al setembre una taxa d'inflació interanual del 3,3%, nou dècimes més en comparació a l'agost. Malgrat l'increment, encara es manté per sota la mitjana de l'eurozona. Els índexs més baixos al darrer mes es van donar als Països Baixos (-0,3%), Bèlgica (+0,7%), i Grècia (2,4%), mentre que els més alts corresponen a Eslovàquia (+9%), Croàcia (+7,4%) i Eslovènia (+7,1%).

Més info: El Banc Central Europeu, a la cruïlla entre inflació i creixement

En termes intermensuals, l'Eurostat ha confirmat que els preus a la zona euro entre agost i setembre es van incrementar un 0,3%, impulsats principalment pels béns industrials (+2,1%) i l'energia (+1,5%). Per altra banda, els aliments, l'alcohol i el tabac es van encarir un 0,1%, mentre que els serveis van experimentar una caiguda de preu del 0,9%.

Més informació
La inflació es dispara a Catalunya
La inflació continua a l'alça, assolint el 3,5%
Aliments, turisme i carburants: en quin punt es troba la inflació a Catalunya?
Avui et destaquem
El més llegit