El PIB creix lleugerament a l'Eurozona

Així ho recullen les dades publicades per Eurostat

Imatge d'unes banderes de la Unió Europea | iStock Imatge d'unes banderes de la Unió Europea | iStock

El PIB a l’Eurozona ha crescut lleugerament (0,1%) durant el primer trimestre de l’any, segons les dades facilitades per l’Eurostat. En el conjunt de la Unió Europea, l’economia ha augmentat un 0,2%. A escala interanual, el PIB als països de l'euro creix un 1,3% respecte als mateixos tres mesos del 2022, i puja un 1,2% al conjunt de la Unió Europea. Per la seva banda, l'ocupació ha crescut un 0,6% tant a la zona euro com a la UE entre gener i març, en comparació amb l'últim trimestre del 2022. Anualment, l'augment és de l'1,7% a la zona euro i de l'1,6% a la UE.

Sense deixar Brussel·les, la Comissió Europea també ha tancat  la seva primera compra conjunta de gas amb un "èxit remarcable", segons ha informat aquest dimarts el vicepresident Maros Sefcovic. En concret, el nou mecanisme conjunt dels països europeus, AggregateEU, ha rebut ofertes de 25 proveïdors equivalents a més de 13.400 milions de metres cúbics de gas, per sobre dels 11.600 milions de demanda conjunta que s'havien previst. 

Per ara, els proveïdors internacionals ja s'han vinculat amb les empreses interessades, a través de la plataforma Prisma, per valor d'una oferta de gas de 10.900 milions de metres cúbics. D'aquests, 8.700 milions provindrien de gasoductes i 2.200 milions serien Gas Natural Liquat (GNL). Ara, les empreses podran negociar directament amb els proveïdors els detalls de la compra, en un procés en què la Comissió Europea ja no participa. 

Més informació
La Unió Europea destinarà 1.100 MEUR en iniciatives per reforçar la ciberseguretat
La Unió Europea registra el dèficit comercial més accentuat de la història
La inflació a l'eurozona se situa en el 7%
Avui et destaquem
El més llegit