El SIL aplega representants i experts logístics de 93 països d'arreu del món

El saló de logística comptarà amb 650 empreses participants i generarà un impacte econòmic de més de 50 milions

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, durant la presentació del SIL 2024  Data de publicació: dijous 30 de maig del 2024, 12:07  Localització: Barcelona  Autor: Maria Asmarat El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, durant la presentació del SIL 2024 Data de publicació: dijous 30 de maig del 2024, 12:07 Localització: Barcelona Autor: Maria Asmarat

La pròxima edició del Saló Internacional de Logística (SIL) comptarà amb 650 empreses participants, un 35% de les quals estrangeres. El certamen que se celebrarà del pròxim 5 al 7 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona calcula un impacte econòmic de més de 50 milions d'euros al conjunt de l'àrea metropolitana, segons han explicat els organitzadors, el Consorci de la Zona Franca (CZFB) aquest dijous en una roda de premsa.

El SIL enguany presentarà 176 novetats mundials i posarà el focus en la innovació i la digitalització de la cadena de subministraments. Ressalta també l'augment "exponencial" de startups participants, que s'enfilaran fins a les 120 respecte de les 50 que ho van fer l'any passat.

A falta de menys d'una setmana perquè se celebri el saló, els organitzadors han revelat que ja tenen 14.000 persones registrades, un 90% de les quals els han assegurat que "intervenen en el procés de presa de decisió de les seves empreses". L'edició d'enguany destaca també perquè hi participaran representants de 93 països d'arreu del món. 

Entre les novetats que es presentaran enguany, destaquen uns drons capaços de facilitar l'entrega de mercaderies en zones rurals

Pel que fa a les novetats que es presentaran, el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha avançat que es presentarà un "nou combustible verd" i també es mostraran com els drons poden facilitar l'entrega de mercaderies en zones rurals, entre altres. També hi haurà una àrea d'exhibició d'una cadena de subministrament digital.

Més info: La fira internacional de la logística arriba a Barcelona amb el SIL 2024

Sobre l'augment d'empreses emergents que participaran, la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, ha indicat que és una "demostració clara i evident" que el sector de la logística "és de present i de futur". "La cadena de subministrament impacta molt en la nostra vida i en els nostres models de negoci, i per això s'estan creant aquestes startups", ha defensat. En aquesta línia, ha celebrat que enguany aquest tipus d'empreses superin el centenar, mentre que fa cinc anys no tenien presència. Les start-ups tindran diversos espais destinats a les seves activitats de negocis.

El SIL ocuparà el pavelló 8 de Fira de Barcelona i en l'acte inaugural ha avançat que hi participaran el ministre de Transports, Óscar Puente; l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; i el secretari d'Empresa i Treball del Govern, Albert Castellanos, entre altres autoritats.

Més informació
La Incubadora de Logística 4.0 de la Zona Franca suma 12 noves empreses emergents
Logística 4.0, sostenibilitat i talent centraran els debats del SIL Knowledge 2024
El coll d'ampolla de la logística: per què no som competitius?
La major inversió logística de Lidl es produirà a Martorell: 140 milions en el futur magatzem
Avui et destaquem
El més llegit