La facturació de la indústria augmenta un 12,2% anual a Catalunya

La xifra es troba per sota del creixement anual registrat al conjunt de l'Estat, que es va enfilar fins al 19,9%

La ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, María Reyes Maroto | ACN La ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, María Reyes Maroto | ACN

La facturació dels negocis en la indústria va augmentar un 12,2% al juliol a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Índex de Xifres de Negocis en la Indústria de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Ara bé, la xifra es troba per sota del creixement anual registrat al conjunt de l'Estat, que es va enfilar fins al 19,9%.

En comparació amb el juny, la variació anual de l'índex de xifres de negocis a Catalunya va caure 7,8 punts. Pel que fa a la variació mensual, va retrocedir un 5,9% a Catalunya i un 8,6% a l'Estat, segons l'INE. Per comunitats autònomes, la facturació dels negocis en la indústria només va baixar a Navarra (-8,5%) en comparació amb les xifres del 2021. Els majors increments es van produir a Regió de Múrcia (+49,4%), Comunitat Valenciana (+33,5%) i Andalusia (+30,8%).

Per divisions, a l'Estat destaca l'increment de la facturació en l'energia (+110,1%), el petroli (+110,2%) i els vehicles militars (+60,2%). A aquests avenços els segueixen els dels béns de consum no duradors (+11,5%), els béns d'equip (+11,3%) i els béns de consum duradors (+9%). En canvi, la xifra de negocis va caure un 11,1% en el sector de les telecomunicacions.

Més informació
El pacte de 3.000 milions d’euros per transformar la indústria catalana
La indústria guanya pes en l'economia catalana
La xifra de negocis en la indústria augmenta un 20,2% anual al juny a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit