La indústria guanya pes en l'economia catalana

El sector industrial suposa més del 20% de l'economia de Catalunya, la xifra més alta dels darrers 14 anys

Un treballador de la indústria | ACN Un treballador de la indústria | ACN

La indústria va experimentar el 2021 una "forta recuperació" a l'incrementar fins el 20,3% el pes del sector en l'economia catalana, la xifra més alta dels darrers 14 anys, segons ha informat el Govern de la Generalitat aquest dimecres en un comunicat.

L'informe anual del sector a Catalunya, publicat pel Departament d'Empresa i Treball, destaca que "12 dels 21 sectors analitzats van recuperar el volum de producció del 2019 i les exportacions van créixer el doble que el comerç mundial", unes xifres que van permetre augmentar l'ocupació industrial (0,8%), al mateix temps que van reduir l'atur (-6,5%) i van recuperar la confiança empresarial.

El valor afegit brut (VAB) va créixer un 5,3% durant 2021, la indústria va ser el segon sector més expansiu de Catalunya (6,3%), seguit de l'agricultura i la construcció, amb creixements moderats (1,5% i 1,6%, respectivament).

La producció industrial és un reflexe del procés de recuperació de la indústria catalana, amb un creixement intens que s‟aproxima a les xifres registrades per la Unió Europea (8,1%). Amb aquest augment de l‟activitat industrial, l‟ocupació s‟ha vist afavorida i també ha experimentat un increment (0,8%) durant el 2021.

També l'índex de preus industrials va obtenir un augment del 10,5% durant el 2021, a causa de l'increment de preus energètics (27,4%) i dels “problemes a les cadenes internacionals de subministrament”.

Les exportacions van créixer un 21,5% el 2021, aconseguint un màxim històric i superant els valors de la prepandèmia

Les exportacions es van incrementar i van presentar una forta recuperació amb un creixement del 21,5%, aconseguint així un màxim històric i superant els valors de la prepandèmia. A més, el nombre d'empreses van augmentar un 1,6%.

Gairebé tots els sectors de la indústria van créixer durant el 2021. Destaquen, entre altres, “el sector TIC, el químic, el de materials de construcció i el de productes farmacèutics”.

Més informació
La xifra de negocis en la indústria augmenta un 20,2% anual al juny a Catalunya
La xifra de negocis a la indústria es dispara un 24,9%
Els preus de les exportacions industrials moderen la pujada
Avui et destaquem
El més llegit