Les farmàcies s'obren a fer tests de covid-19

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya s'ofereixen com a punt de cribatge de coronavirus i de vacunació de la grip estacional per descongestionar els centres sanitaris

Diverses persones fan cua a fora d'una farmàcia durant el confinament | ACN Diverses persones fan cua a fora d'una farmàcia durant el confinament | ACN

Les farmàcies reivindiquen el seu paper en la lluita contra la covid-19. La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya s'has oferit a alleujar la càrrega de feina dels centres sanitaris fent tests de coronavirus i establint-se com a punts de vacunació de la grip estacional. Ho han fet a través d'una carta en la qual han participat les principals distribuïdores que operen a Catalunya: Alliance Healthcare, Cofares, Fedefarma i Grupo Hefame. 

El document recorda diverses accions que han portat a terme les farmàcies arreu del territori des que va esclatar la pandèmia, a més d'obrir-se a col·laborar ara, en plena segona onada. "La col·laboració pot venir de moltes bandes, ja sigui fent cribatges amb els tests que correspongui per detectar possibles positius i ajudar a tallar les cadenes de transmissió", diu la carta. Una de les principals preocupacions de cara a l'hivern és la convivència del coronavirus amb la grip estacional, fet pel qual les farmàcies també es posicionen com a possibles punts de "promoció i vacunació" per incrementar les "baixes taxes de vacunació actuals". 

Un altre focus que la xarxa de farmàcies catalanes creun que poden encarar és "detectar possibles casos de contactes estrets no comunicats prèviament". Perquè tot això sigui possible, demanen una línia de comunicació directa amb les autoritats sanitàries i els professionals. 

Entre les iniciatives que han promogut les farmàcies des que va començar la crisi sanitària, la missiva destaca la solució de problemes per la manca de receptes vàlides o vigents, la dispensació de medicaments que s'havien de recollir als hospitals o el repartiment de fàrmacs als domicilis de les persones més vulnerables. A més, ressalten la informació que han donat en tot moment, que consideren que ha contribuït a "descongestionar el sistema de salut i a evitar contagis dels pacients". 

Més informació
La farmàcia, la trinxera sanitària
Boehringer, segona companyia que més ha venut en farmàcies
Uriach, la família 5G de la biodramina
Avui et destaquem
El més llegit