FGC i Esquiades.com afronten la transició de Boí Taüll

El pla per aquest any de canvi de gestió preveu garantir les inversions de la Generalitat

L'estació d'esquí de Boí Taüll, la gestió de la qual canviarà de mans a l'abril | ACN L'estació d'esquí de Boí Taüll, la gestió de la qual canviarà de mans a l'abril | ACN

Els responsables de Boí Taüll han començat a treballar en l'elaboració d'un pla de transició que preveu totes les inversions que calen fer a l'estació per introduir millores en la innivació artificial, la digitalització i els accessos, entre d'altres. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) assumirà la gestió de l'estació d'esquí, que s'afegeix a les cinc que ja controla: La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. D'altra banda, l'empresa de Reus Esquiades.com s'ha fet amb l'Hotel Romànic, els apartaments La Solana i l'Hotel Taüll per als propers tres anys. 

Segons el president d'FGC, Ricard Font, l'objectiu és "evitar precipitacions" en l'assumpció de l'estació per part de l'empresa pública i garantir que les inversions puguin ser plantejades pel Govern. Després d'adquirir els hotels del resort del Pla de l'Ermita que estaven a subhasta, l'empresa de Reus Esquiades.com celebra poder afrontar de la mà de la Generalitat la nova etapa del complex amb l'objectiu de garantir "estabilitat" i "viabilitat".

L'estació d'esquí de l'Alta Ribagorça ha arrencat la temporada d'hivern amb una "cogestió" de les instal·lacions entre FGC i el Departament d'Empresa, que és qui en tenia la titularitat fins ara a través de l'empresa pública Actius de Muntanya. La va assumir l'any passat, després que Promocions Turístiques de la Vall renunciés de forma unilateral al contracte d'arrendament. Segons Font, aquest és un "any de transició", on a banda d'elaborar el pla de viabilitat també s'han marcat l'objectiu "fonamental" de fer que cap esquiador no trobi diferències amb les anteriors temporades.

Més info: FGC promociona la seva neu per "fixar gent al territori"

A partir de l'abril

El projecte s'ha de presentar a l'abril al Govern i posteriorment Boí Taüll passarà a formar part del grup FGC. L'objectiu del Govern és garantir la viabilitat econòmica i explotar el negoci de l'esquí d'acord amb la natura i la cultura de territori, fent que sigui una activitat que s'allargui durant els 365 dies de l'any i no només durant la temporada de neu.

El fundador d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, el director d'Actius de Muntanya, David Ros, i el president d'FGC, Ricard Font | ACN

El fundador d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, el director d'Actius de Muntanya, David Ros, i el president d'FGC, Ricard Font | ACN

El director d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, ha assegurat després que la seva empresa s'hagi quedat més hotels del resort de Pla de l'Ermita, que intentaran que "l'hostaleria funcioni bé a Boí". El 28 de novembre passat el jutjat Mercantil número 5 de Barcelona va ratificar l'adquisició per part d'Esquiades.com de l'Hotel Romànic, els apartaments La Solana i el contracte de gestió de l'Hotel Taüll per tres anys. La firma ja comptava en propietat amb l'aparthotel Augusta, rebatejat aquest any amb el nom de Siente Boí. Tot plegat, suposa el 50% dels llits que hi ha al resort de l'estació d'esquí ribagorçana.

Més info: Equiades.com culmina la compra d'hotels i apartaments de Boí Taüll

La compra per subhasta després de mesos d'incertesa sobre el futur dels establiments i els seus treballadors per la liquidació de l'anterior empresa que se'n feia càrrec ha obert un ventall de "moltes possibilitats" per donar sortida a un producte que té molt èxit entre el turisme familiar. Fuertes ha afegit que 20 dies després de l'obertura de la temporada "tot va molt bé" i la idea és que poc a poc es vagin introduint millores als equipaments i la seva gestió.

El màxim responsable d'aquesta agència de viatges líder per internet a Catalunya i l'Estat considera que s'ha aconseguit "l'estabilitat" que feia falta al projecte de Boí Taüll, gràcies també a l'entrada de FGC i altres operadors privats amb ganes d'invertir. Segons Fuertes, ara queda clar que l'estació i el resort "obriran totes les temporades i possiblement ho faran amb millors instal·lacions i serveis".

L'estació de Boí Taüll i el seu complex hoteler entren als plans de la candidatura olímpica Barcelona – Pirineus 2030. Així ho ha assegurat Font, que recorda que un dels objectius d'aquesta candidatura és la promoció del Pirineu amb la possibilitat de celebrar-hi uns Jocs Olímpics, com a "millor manera de posar-lo al món". Segons Font, els JJOO podrien ser una "oportunitat" per a Boí i el complex és vàlid tant per acollir entrenaments com competicions.

En aquest mateix sentit, Fuertes remarca que a Esquiades.com els "encanta" que el Govern tingui entre els seus objectius aspirar a una olimpíada d'hivern. Afegeix que això seria "increïble" per a la firma que ja compta amb un 10% de vendes en l'àmbit internacional i considera que els ajudaria a incrementar aquestes vendes a fora. Fuertes ha assegurat que recolzaran el projecte olímpic en la mesura del que puguin.

Més informació
El Govern es queda la neu de Boí Taüll
Digitalització i preus més alts a la neu catalana
Avui et destaquem
El més llegit