Tots els municipis tindran fibra òptica abans del 2025

Un 77% de llars i comerços catalans ja tenen connectivitat per cable d'alta velocitat, segons Telefónica

Cables de fibra òptica connectats a un ordinador, en una imatge d'arxiu | iStock Cables de fibra òptica connectats a un ordinador, en una imatge d'arxiu | iStock

L'objectiu és que abans del 2025 tots els municipis de Catalunya tinguin connexió de fibra òptica. Així ho ha explicat Telefónica a través d'un comunicat, en què ha indicat que actualment un 77% de les llars i comerços catalans ja disposen de cable d'alta velocitat. Això suposa un total de 3,7 milions d'establiments comercials o habitatges.  

"Volem garantir que la cobertura i la qualitat de la xarxa és la mateixa en qualsevol punt", segons la companyia. La manera de fer-ho és substituir tota la xarxa de coure i apagar la xarxa 3G, que donarà pas a altres més ràpides. Aquest 2020, Telefónica ha instal·lat fibra òptica a 46 noves poblacions a Catalunya. 

Barcelona és la província amb més connectivitat d'aquest tipus, amb 2,8 milions de llars o comerços que en tenen. Tarragona és la segona amb més connexió utilitzant aquesta tecnologia, amb 376.800, seguida de Girona -amb 306.900- i Lleida -amb 179.500-.

Tot això va acompanyat del desplegament del 4G i el 5G. La primera xarxa ja arriba al 98,5% de la població catalana, mentre que la segona cobreix un 81%, segons dades de l'empresa. 

Més informació
Un wifi tan ràpid com la fibra per a la indústria 4.0
Telefónica tindrà cobetura total de fibra òptica a Espanya el 2025
Fibra òptica a totes les comarques a partir de l'estiu
Avui et destaquem
El més llegit