El 'Financial Times': el Procés ha tingut un impacte "nul" en l'economia

El rotatiu financer assegura que les "pitjors pors" econòmiques "no s'han materialitzat"

Article del 'Financial Times' sobre la situació econòmica a Catalunya arran del procés independentista Article del 'Financial Times' sobre la situació econòmica a Catalunya arran del procés independentista

El Financial Times assegura aquest dimarts que "les pitjors pors dels inversors i els líders econòmics" durant el procés independentista a Catalunya "no s'han materialitzat" i que la situació econòmica és "molt més esperançadora" del que semblava. En un article, el rotatiu financer cita empresaris i inversors que asseguren que les "tensions polítiques" de l'últim any han tingut un impacte "nul" o gairebé "imperceptible" en els seus negocis. Per exemple, el fundador de Wallapop, Agustín Gómez, diu a l'FT que la situació política no els afecta "gens" i que tot i que és un tema important per a la societat, no afecta l'empresa ni com veuen el negoci.

L'article del Financial Times també cita el president de la consultora immobiliària Savills Aguirre, Santiago Aguirre, que diu que tenint en compte la demanda d'espais per a oficines "les empreses no estan preocupades pels problemes polítics". "Tot i que les tensions polítiques són, encara, greus, la imatge econòmica a Catalunya sembla molt més esperançadora del que era, i les pitjors pors dels inversors i líders empresarials no s'han produït", diu el diari.

"Les empreses estrangers no semblen massa preocupades per la situació. Microsoft, Siemens, Amazon, Nesté, Facebook, Allianz, Oracle, Media Markt i Lidl han invertit a Barcelona aquest últim any", diu el diari britànic. On el rotatiu sí que constata alguns problemes per a l'economia és en el sector turístic, on diu que les imatges de la violència policial de l'1-O i dels enfrontaments durant el primer aniversari del referèndum han pogut desencoratjar alguns visitants. Amb tot, també remarca que els atemptats del 17 d'agost també van tenir impacte en el turisme.

Més informació
La culpa és de l'octubre
Les deu plagues de la independència
Frena l'economia, bull la tardor
Avui et destaquem
El més llegit