Fira de Barcelona vol ser el motor de la recuperació

El sector firal mundial reivindica el seu paper per ajudar a reconstruir la situació derivada de la pandèmia de covid-19

Fira de Barcelona vol ser el motor de la recuperació econòmica | Cedida Fira de Barcelona vol ser el motor de la recuperació econòmica | Cedida

Fira de Barcelona se suma al Dia Internacional de les Fires impulsat per l'Associació Mundial de la Indústria de les Exposicions (UFI), que se celebra el primer dimecres del mes de juny des de 2015, segons informen en un comunicat. En la jornada d'aquest any, el sector de les fires a escala mundial reivindica el seu paper essencial per estimular el creixement dels negocis amb la finalitat de contribuir a reactivar l'economia en l'etapa post-covid. Aquest és l'objectiu amb el qual Fira prepara la seva tornada a l'activitat el proper mes de setembre, adaptada a el nou context i per tal d'exercir de motor econòmic i social del territori.

Sota el lema Les fires són claus en la reconstrucció econòmica, la cinquena edició del Global Exhibitions Day compta amb la participació d'organitzadors i operadors firals, recintes, centres de convencions, associacions i proveïdors de serveis de prop de 90 països. Segons expliquen, cada any se celebren al món unes 32.000 fires professionals, en què participen 4,5 milions d'empreses, 303 milions de visitants i generen 3,2 milions de llocs de treball. El valor de les vendes de l'activitat firal global arriba als 275.000 milions d'euros i l'aportació al sector al PIB mundial és de 167.000 milions d'euros.

Relat: "Estem treballant per ser un suport clau per als sectors econòmics, pimes, professionals i emprenedors del país"

A Espanya es convoquen anualment unes 600 fires amb prop de 50.000 expositors i 9,7 milions de visitants, segons l'Associació de Fires Espanyoles (AFE). Només Fira de Barcelona, ​​líder en el mercat nacional, especialment en salons professionals i industrials, celebra una mitjana anual de 150 esdeveniments amb 30.000 expositors directes i representats.

El president del Consell d'Administració de Fira de Barcelona, ​​Pau Relat, subratlla que "en l'actual conjuntura les fires seran molt necessàries per a la recuperació social i econòmica ja que són una demostrada i eficaç via per estimular els negocis, el networking i generar un important impacte econòmic al seu territori". Precisament per això, Relat afegeix que "des de Fira ja estem treballant per reprendre la nostra activitat el proper setembre vinent i ser, un cop més, un suport clau per als sectors econòmics, pimes, professionals i emprenedors de país".

Més informació
Fira de Barcelona es prepara per posar-se en marxa a la tardor
Fira de Barcelona organitza FiraCampusVirtual
Avui et destaquem
El més llegit