Fira de Barcelona es prepara per posar-se en marxa a la tardor

La institució elabora un protocol per garantir la màxima seguretat i prevenció als seus recintes

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona | Cedida El recinte Gran Via de Fira de Barcelona | Cedida

Fira de Barcelona treballa amb l’objectiu de poder reprendre després de l’estiu l’activitat firal presencial, interrompuda a causa de la situació actual derivada de la pandèmia de covid-19, i, d’aquesta manera, convertir-se en un dels principals motors de la reactivació econòmica donada la gran varietat de sectors que estan presents als seus esdeveniments. Amb aquesta perspectiva, i segons informen en un comunicat, la institució està elaborant un protocol específic per aplicar les màximes mesures de seguretat i prevenció de cara als seus treballadors, expositors, visitants, organitzadors i participants als certàmens que tindran lloc al seus recintes.

Com a conseqüència de la pandèmia, Fira de Barcelona, igual que la majoria d’organitzacions firals internacionals, ha hagut de replanificar el seu calendari d’esdeveniments amb la finalitat de concentrar-los en l’últim quadrimestre d’aquest any, como és el cas de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), Bizbarcelona o Alimentaria, que se sumen a d’altres ja previstos per aquestes dates com Smart City Expo World Congress o Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, entre d’altres. Per la seva banda, des d’avui i fins al proper diumenge, 24 de maig, organitza FiraCampusVirtual, una plataforma digital que reuneix l’oferta dels salons Ensenyament i Futura, previstos per al passat mes de març.

Més info: FiraCampusVirtual obre portes en línia

Però més enllà de la planificació d’un nou calendari, la prioritat és dur-los a terme amb les màximes garanties de seguretat i prevenció de cara als participants en els seus esdeveniments. Un objectiu que, en alguns casos, contemplarà una nova conceptualització firal amb models híbrids, que combinen la participació virtual i la presència física, com és el cas, per exemple, de la VBBFW, oferint una nova experiència i la possibilitat d’arribar a un nombre més gran de persones.

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assegura que “la institució treballa amb la perspectiva de reprendre la celebració de salons a partir de setembre, adoptant nous formats i les mesures de prevenció necessàries amb l’objectiu de tornar a ser motor econòmic i donar suport a les empreses en un moment de gran complexitat per a tothom”. Serrallonga afegeix que “la nostra prioritat és tornar a l’activitat en un entorn segur i profitós per a tots els participants amb l’objectiu que la seva assistència a un esdeveniment contribueixi a rellançar el seu negoci i networking”.

Més informació
Fira de Barcelona presenta un ERTO per a tota la plantilla
Fira de Barcelona cuina menús per a hospitals i residències de gent gran
Avui et destaquem
El més llegit