Foment alerta que l'impost al CO2 pot provocar deslocalitzacions

Les taxes mediambientals i les limitacions a la incineració de residus podrien ser "la fi de moltes indústries del país", segons la patronal

Foment considera que "no és el moment" d'imposar noves mesures restrictives | ACN Foment considera que "no és el moment" d'imposar noves mesures restrictives | ACN

Foment del Treball ha criticat les mesures impositives del Govern sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle, així com les limitacions a la incineració de residus. Les noves normatives climàtiques instaurades per la Generalitat generen, segons la patronal, "un clima de gran preocupació" entre els empresaris del país, en tant que poden suposar "la fi de moltes indústries".

L'associació empresarial considera el tribut una "doble imposició" que s'afegeix a les normes europees sobre els drets d'emissió de CO2. Nous impostos sobre les instal·lacions que produeixen gasos d'efecte hivernacle faran "menys competitiva la indústria i pot afectar a la deslocalització d'activitats", segons augura la patronal.

Quant a la desaparició de les incineradores en dos anys, Foment ho considera "una barbaritat" sense precedents a Europa. Segons el vicepresident de l'entitat Joan Roget la incineració de residus és "la millor tecnologia existent per solucionar les emissions en molts casos". El dirigent patronal s'emmiralla amb la normativa alemanya, on l'ús de residus incinerats per a l'escalf d'edificis és considerat energia verda.

Foment del Treball critica que el Govern hagi convertit la política industrial catalana en una "eina per castigar fiscalment" algunes activitats. Roget ha criticat les mesures, que "aboquen a la inviabilitat" moltes de les indústries del país. Així, la patronal considera que "no és el moment ni la forma" per instaurar les mesures, en una situació d'inestabilitat de què encara no es preveu un final clar. "Hem passat moltes dificultats en els últims anys", lamenta la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda.

Més informació
Foment del Treball dona suport a la Creu Roja en la recaptació d'aliments del 2022
Foment exigeix al congrés "no tocar ni una coma" de la Reforma Laboral
Foment afirma que l'augment de salaris podria consolidar la inflació
Avui et destaquem
El més llegit