
"L'error econòmic més gran en 46 anys de democràcia si arribés a tirar endavant". Amb aquestes paraules ha definit aquest dimarts el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, la proposta per reduir la jornada laboral per llei impulsada per la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz. La qualificació s'ha produït durant la presentació del manifest Per la productivitat, pel diàleg social, un document que inclou un decàleg amb 10 raons per les quals cal mantenir "el diàleg social i la negociació col·lectiva" dels models laborals i rebutjar la "imposició legislativa".
Durant la seva intervenció, Sánchez-Llibre ha denunciat que la reducció laboral per llei que proposa l'executiu espanyol, que suposaria passar de les 40 hores setmanals actuals a les 37,5 hores, implicaria un increment del 7% en els costos laborals i un impacte estimat de 23.000 milions d'euros per a les empreses espanyoles.
Entre les raons que s'esgrimeixen al decàleg es troben la preservació del dialeg social "com a pilar democràtic", la demanda d'evitar propostes "desconnectadesde la realitat empresarial", el recordatori que "Europa va en una altra direcció" i la necessitat de "fer front al veritable repte: la baixa productivitat".
L'acte de Foment s'ha celebrat el mateix dia en què estava previst un ple al Congrés dels Diputats per debatre aquesta mesura, que finalment s'ha ajornat fins a després de l'estiu per ampliar el termini de negociació amb Junts. De fet, Sánchez-Llibre ha transmès el seu “agraïment amb formacions polítiques com PP, Vox i Junts" per haver presentat "presentat una esmena a la totalitat contra aquesta proposta i que la mantinguin malgrat les pressions”. "Volem que continuïn amb aquesta direcció amb aquesta direcció de suport a l'economia productiva, de suport a les petites mitjanes i empreses, els autònoms, a les grans companyies, a les startups. És un acte d'agraïment perquè l'opinió pública ho sàpiga i en sigui conscient", s'ha refermat el president de Foment.