Foment afirma que l'augment de salaris podria consolidar la inflació

L'entitat demana prudència en el procés de negociació per no afegir majors tensions

El secretari adjunt de Foment del Treball, Salvador Guillermo | ACN El secretari adjunt de Foment del Treball, Salvador Guillermo | ACN

Foment del Treball ha advertit que augmentar salaris pot provocar la consolidació de la inflació a mitjà termini pel que ha reclamat prudència en el procés de negociació per "no afegir majors tensions". Ho han assenyalat aquest dimecres en roda de premsa el president de la Comissió d'Economia i Fiscalitat de la patronal, Valentí Pich, i el secretari general adjunt i director d'Economia, Salvador Guillermo, per presentar el nou Informe de Conjuntura Econòmica.

"Si no, estaríem en una circumstància que haguéssim aconseguit salaris més alts, però segurament a mitjà termini hi hauria preus més alts, i el salari quedaria més afectat, i tindríem segones i terceres derivades", ha valorat Guillermo. Ha recordat que els organismes internacionals coincideixen que la inflació retornarà als nivells prepandemia a mitjans de 2022, i que tot i la ralentització de la recuperació a causa del repunt de casos, aquesta es manté i segueix sent positiva.

"Sembla que estem davant una certa borrasca perquè les notícies sanitàries ens poden induir que estem davant una nova crisi, però no és així perquè s'està creixent a ritmes forts", ha afegit Guillermo. Ho ha atribuït a les vacunes, al mateix temps que ha demanat accelerar la vacunació de la tercera dosi, i ha animat al fet que les persones que no s'han vacunats accedeixin a fer-ho.

Més info: Foment exigeix ajuts "immediats" per les restriccions

Ha sostingut que la recuperació de l'economia catalana i la de tota Espanya segueix, però que ho fan de forma més moderada, amb la particularitat que el creixement de l'ocupació està sent més accelerat que el del PIB, en un context de fort creixement de l'IPC. La patronal ha recordat que entre les causes d'aquesta ralentització estan els problemes de proveïment, l'augment dels costos dels inputs, l'increment de la inflació i la pujada de preus de l'energia.

Guillermo ha advertit del baix creixement de la productivitat a Espanya i ha reclamat que s'ha de millorar perquè continua decreixent en termes relatius, alguna cosa que, segons ell, s'ha de fer al més aviat possible davant el canvi disruptivo que suposa l'economia 4.0, i ha destacat "la deterioració" del creixement de la indústria durant el tercer trimestre de 2021.

Més informació
Foment i l'Ajuntament escenifiquen el diàleg pel model de ciutat
Avui et destaquem
El més llegit