Foment exigeix ajuts "immediats" per les restriccions

La patronal reclama al Govern un pla de compensacions i la convocatòria urgent del Consell del Diàleg Social

La patronal Foment del Treball reclama compensacions per als sectors afectats per les restriccions sanitàries | ACN La patronal Foment del Treball reclama compensacions per als sectors afectats per les restriccions sanitàries | ACN

Foment del Treball ha demanat al Govern unes compensacions econòmiques "immediates" per als sectors més afectats per les noves restriccions sanitàries. La patronal es mostra crítica amb la "precipitació i la manca de diàleg previ" amb el món empresarial, i lamenta no haver pogut "acompanyar i calibrar" les mesures aplicades davant l'augment de contagis.

Foment reclama "evitar la criminalització" de sectors com la restauració i l'oci nocturn, els principals objectius de les restriccions sanitàries. A ulls de l'associació empresarial, les empreses d'aquestes branques ja han "patit de forma destacada la crisi", i no necessàriament són els principals causants de la propagació del virus en aquesta sisena onada.

En aquest sentit, la patronal ha exigit al Govern la convocatòria immediata del Consell de Diàleg Social amb la resta d'agents econòmics del país sota la presidència de Pere Aragonès. En un comunicat, Foment ha defensat, a més, els empresaris dels sectors afectats, tot afirmant que "ja estaven sensibilitzats amb la malaltia després de mesos tancats per la normativa de salut pública".

Més informació
Foment i l'Ajuntament escenifiquen el diàleg pel model de ciutat
L'oci nocturn i la restauració exploten: "Sempre rebem els mateixos"
Avui et destaquem
El més llegit