Francisco Reynés (Naturgy) participa a l'Alliance of CEO Climate Leaders del World Economic Forum

La reunió anual es celebra en el marc del Fòrum Econòmic Mundial, que acull aquests dies la ciutat suïssa de Davos

El president de Naturgy, Francisco Reynés | Europa Press El president de Naturgy, Francisco Reynés | Europa Press

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy, ha participat en la segona edició de la reunió anual de l'Alliance of CEO Climate Leaders del World Economic Forum, que reuneix més d'un centenar d'executius de multinacionals de diversos sectors, units pel seu compromís amb la transició energètica i la descarbonització de l'economia. L'Alliance of CEO Climate Leaders, creada l'any 2014 per secundar i impulsar l'Acord de París, treballa per canalitzar accions des de tots els sectors i per a implicar les administracions, amb la finalitat de contribuir de manera conjunta al fet que l'economia aconsegueixi l'objectiu d'emissions netes zero en 2050.

"És necessari que les empreses ens impliquem de manera activa en la transició energètica, juntament amb les institucions i organismes que fixen els objectius i estableixen les polítiques per a aconseguir-los", explica Reynés, qui afirma que aquesta "és la manera d'avançar en els objectius climàtics compartits i realistes”.

El cas de Naturgy

Naturgy assumeix la transició energètica com una veritable oportunitat i, per això, es compromet a aconseguir la neutralitat en carboni com a més tard en 2050, reduint el total de les emissions de GEI, abast 1, 2 i 3, d'acord amb les sendes 1,5 °C - 2 °C de l'Acord de París, i sota els principis d'una transició justa.

La companyia prossegueix amb la seva política d'incrementar la producció lliure d'emissions. "Hem reduït de manera significativa les emissions directes de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEI), un 12,9% menys en 2021 que en 2020, a conseqüència de la nova capacitat renovable instal·lada i el tancament de les plantes de generació amb carbó”, va assenyalar Reynés. A més, durant l'any passat, les emissions directes van ser 13 MtCO2 eq, la qual cosa representa un 37% menys que en 2017, i la petjada de carboni total, que incorpora també les emissions indirectes, va anar de 150 MtCO2, un 9% inferior a la de 2017.

Per a afrontar el gran repte global del segle XXI, la companyia incorpora la gestió de la lluita enfront del canvi climàtic com a part de l'avaluació de l'acompliment dels seus proveïdors per a conèixer la seva petjada de carboni i la seva eficiència, amb l'objectiu de promoure la implantació d'accions que els ajudin a reduir-la. En aquest sentit, des de gener d'enguany exigeix que determinats proveïdors, en funció del seu risc de canvi climàtic o per l'import del contracte pel qual liciten, informin anualment la companyia del seu grau d'acompliment en matèria climàtica a través de l'emplenament del qüestionari CDP Supply Chain.

En el seu Pla Estratègic 2021-2025, Naturgy va aprovar també un Pla de Sostenibilitat, amb el qual la companyia recull l'objectiu d'aconseguir una potència instal·lada de fonts renovables pròxima al 60% en 2025. Per a això, té previst invertir 14.000 milions d'euros fins a aquesta data, dels quals aproximadament dos terços es dedicaran a l'impuls de la generació renovable

La companyia també aposta per la restauració del capital natural i la biodiversitat a través de múltiples iniciatives. En aquest sentit, el 2021, va desenvolupar 302 iniciatives de biodiversitat a escala internacional, el 25% de caràcter voluntari, així com actuacions de restauració ambiental en 635 hectàrees, de les quals el 29% correspon a espais, hàbitats o espècies protegides.

Més informació
Naturgy rep un reconeixement per la seva gestió laboral
Naturgy millora l'eficiència energètica de 16.500 famílies vulnerables
Naturgy impulsa mesures per abaratir les factures energètiques
Avui et destaquem
El més llegit